Vita Hästen laddar om efter uddamålsförlusten mot Västerås med ett bortamöte mot Södertälje. Trots att man fick åka hem från Västmanland med noll poäng tycker Henrik Nyberg att man spelade bra och borde kunna få med sig åtminstone en poäng.

– Vi spelade bra förra matchen, men resultatet blev inte det vi hade hoppats på. Jag tycker ändå vi förtjänade åtminstone en eller två poäng i den matchen, men vi kammade noll, säger han till Sporten.

Nästa match – mot Södertälje i kväll – är för Nyberg lite speciell. Han spelade nämligen tre säsonger i laget och ser nu fram emot första mötet med förra lagkamraterna.

Artikelbild

– Såklart speciellt, känner ju alla i laget så det är väldigt kul och man är taggad, medger Nyberg.

Men slutet i SSK blev inte vad Nyberg hade hoppats på. När klubben förra säsongen valde att sparka tränare Mats Waltin och istället kalla in Ulf Lundberg, blev Nybergs roll i laget mindre och mindre. I december lånades han ut till Huddinge i Hockeyettan och till sist valde Södertälje att bryta hans kontrakt.

– Jag hade ett tvåårskontrakt men han (Ulf Lundberg) såg ingen framtid i mig, och det är så det är i hockeybranschen. Vi bytte tränare och han prioriterade inte mig kan man säga, säger 24-åringen med Stocksund som moderklubb.

Blir matchen mot Södertälje som en revansch för dig?

– Det är lite revansch, framför allt med att tränaren inte ville ha kvar mig, så det ska bli kul och bevisa lite, säger Nyberg och tillägger:

– Men fokus är så klart på Vita Hästen och att vinna matchen.

LÄS MER: Därför blev det Vita Hästen för Nyberg

Efter att Södertälje valde att låta Nyberg gå så blev Norrköping och Vita Hästen Nybergs nästa destination. Han säger själv att han trivs i laget.

– Jag trivs skitbra och jag tycker vi har en bra sammanhållning, så det finns inte att gnälla på. Men för min del så gäller det bara att det lossnar, både för laget och poängmässigt. Det brukar vara så att när det lossnar för laget så lossnar det för en själv också, säger Nyberg.

Inför matchen mot Södertälje har Vita Hästen bara lyckats vinna en av deras fem senaste matcher. Nyberg är medveten om lagets dåliga form, men säger att man jobbar på de delar som inte fungerat under de inledande matcherna.

– Nu tränar vi varje dag och försöker reparera det vi gjort dåligt. Vi har jobbat med mental tränare om sånt som kan påverka och vi lämnar ingenting åt slumpen, förklarar Nyberg och fortsätter:

– Men vi är inte i någon kris och vi tror på det vi gör stenhårt och vi kommer till sist få utdelning för det.