53-årige Per Bäcklin är klubbens nye sportchef för ungdom och junior.

– Vi ska bli så bra som möjligt, så att spelare vill komma hit för att utvecklas. Vi ska lyfta Hästen och det kommer att ta sin tid, säger Pär inför A-lagets förmiddagsträning.

Han är med på ispasset i Himmelstalundshallen, som ett extra stöd till Leif Strömberg och Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Artikelbild

| Per Bäcklin.

– Jag ska vara med A-laget så mycket ungdomsarbetet tillåter och så mycket jag orkar, berättar han.

Hans kontrakt med Hästen sträcker sig över tre år. Han har flyttat ned till Norrköping och dragit igång sitt arbete, att säkra utvecklingen på ungdomssidan.

I A-truppen finns några Norrköpingskillar – Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Viktor Kokman och lärlingen Felix Brodén.

De ska bli fler.

– Vi ska ha så bra ungdomsverksamhet att man kan gå från J20-laget till A-laget. Det är en utmaning. Så länge det finns barn finns förutsättningarna. Det gäller att träna på rätt saker vid rätt ålder, säger Bäcklin.

Under sin tid som ledare i Leksand fick han mycket uträttat och avslutade med att vinna ett J18-silver.

Kommer du att sätta Leksand-prägel på Hästen?

– Nej, Hästen-prägel, förstås. Det finns en kultur här med en publik som kräver bra hockey. Visst ska jag ta med bra saker från Leksand.

Vita Hästen tog sig upp till J18 Elit i våras, högsta serien.

– Min ambition är att vara med alla ungdomslagen en gång i veckan och A-laget så mycket jag hinner, på både träningar och matcher.

– Ett superbra grepp av föreningen. Det är bra att få extra ögon i båset och hjälp med smådetaljer, tycker Leif Strömberg.