Det blev inget snack till slut. När Sporten delat ut spårvagnar efter varje match enligt modellen 3-2-1 var det Pontus Sjögren som till slut samlade ihop flest under den nyligen avslutade säsongen.

48 stycken närmare bestämt.

Det var ingen annan i närheten av.

Artikelbild

Var det rätt vinnare?

– Det är inte min uppgift att avgöra, men kul att få ett sådant pris. Det är kul att höra, svarar Pontus Sjögren.

Vita Hästens målvakt kom på hösten under förra säsongen och har precis avslutat sin andra i Norrköping. Det har varit två händelserika säsonger där laget dock inte nått hela vägen till topp-åtta någon gång.

Hur ser du själv på säsongen som gick, är du nöjd?

Artikelbild

– Jag tycker det varit en bra säsong. Fram till hjärnskakningen som jag fick är jag inte riktigt nöjd, jag fick det inte riktigt att stämma där. Men efter den har jag hållit den nivån som jag känner att jag ska göra. Sedan är det väl alltid grejer man kan göra bättre, men jag har statistik på nästan 2,0 insläppta per match efter comebacken och jag är över 92 i räddningsprocent där. Det är några matcher i början som drar ner statistiken lite.

Någon tanke på varför det inte stämde som du ville före skadan?

– Inte egentligen, det kan bli så ibland. Jag spelade okej, men hade inte studsarna med mig. Jag bytte märke på utrustningen innan säsongen, till ett jag inte spelat med förut men bytte tillbaka igen. Jag ska dock inte skylla på något utan det handlade bara om att jobba ännu hårdare och lägga i en växel till.

När det gäller lagets säsong är det en kluven känsla. Pontus Sjögren tycker den är godkänd, men det är strecken i tabellen ger olika känslor.

– Jag är nöjd att vi säkrade kontraktet, men också besviken att vi inte kunde nå topp-åtta. Jag tycker vi gjort det bra utifrån förutsättningarna sedan hade det varit jäkligt kul att få spela vidare i ett kval, men vi gav det en ärlig chans i alla fall.

Laget tränar fortfarande någon dag till. Parallellt har man möten om framtiden. Pontus Sjögrens kontrakt går ut men han har inte gjort någon hemlighet av att han mycket väl kan tänka sig att vara kvar i klubben.

– Jag ska ha ett möte med "Leffe" (Leif Strömberg) idag faktiskt, och det är absolut ett alternativ att stanna. Sedan är det två parter som ska komma överens men vi får ge det lite tid här, svarar Sjögren om hur det blir med fortsättningen i klubben.

Det är knappast någon vågad gissning att Vita Hästen vill ha kvar sin förstemålvakt om det går att lösa på alla sätt.

Slutligen, vilken skulle du själv säga är säsongens bästa match?

– Det finns ingen som "jätte-sticker-ut". Det är väldigt jämnt. Jag tycker jag höjt lägstanivån och gjorde många bra insatser. Det är ändå det som är viktigast, då ger man laget chansen att vinna så ofta som möjligt.

Finns det någon match som du minns som den sämsta?

– Det är alltid små detaljer man vill göra bättre. Västervik hemma var sur, Södertälje hemma var också sur. Och så AIK hemma när det rann iväg. Men annars tänker jag inte på det sättet, det som är gjort är gjort och det kan man ändå inte fokusera mer på.

Har du någon räddning du minns extra från säsongen?

– Ja, men det är den mot Almtuna hemma. När jag fick ut spaden och fick tag i pucken trots att jag var ur position.

Den och många andra gör att Pontus Sjögren även kan kvittera ut titeln "Vinnare av Spårvagnsligan 2017-2018".