Elva matcher spelade Henrik Nyberg för Vita Hästen i säsongens slutskede. Efter en motig sista tid i Södertälje, och en mellanlandning i Huddinge, kom han upp på banan igen i Vita Hästen.

– Jag är nöjd med min insats. Sen kan man alltid kräva mer poängmässigt. Men jag trivdes skitbra med klubben och alla i laget, och jag fick en bra roll med stort förtroende där jag försökte göra det bästa av situationen, säger Henrik Nyberg.

Det enda som skaver lite med vistelsen i Hästen är att laget missade slutspelserien.

– Det var helt galet jämnt. Man hade hoppats på topp åtta, samtidigt är det dock skönt att slippa det negativa kvalet, säger Nyberg.

Henrik har haft en liten inledande dialog med Vita Hästen, där har han fått positiva vibbar.

– Allsvenskan är nivån jag vill vara på just nu, det är en bra miljö att utvecklas i, säger Nyberg och fortsätter:

– Förhoppningen är att bli kvar i Hästen. Jag vill det, det kan jag inte ljuga om. Senare den här veckan ska jag ha ett möte med "Leffe" (Strömberg). Jag hoppas att vi kommer fram till något bra.

– Jag tycker att vi hittade vägar att vinna matcher. Leksand hemma och Karlskoga borta är bra exempel. Det ska vi bygga vidare på.

En spelare som stänkte in ett gäng mål i Vita Hästen-tröjan är August Gunnarsson. Han har nyss avslutat sin andra säsong i Himmelstalundshallen – en säsong han inte är belåten med.

– Det var lite sämre, jag är inte alls nöjd. Jag har inga tankar på SHL, utan allsvenskan är lagom. Jag får se till att göra en bättre säsong och ta lite revansch på mig själv, säger August Gunnarsson.

August berättar att han inte har fått några tydliga indikationer från Hästens håll huruvida de vill behålla honom eller ej.

– Det har varit fullt upp med alla viktiga matcher på slutet. Både vi spelare och ledare har lagt mycket krut där, säger Gunnarsson.

Forwarden lämnar dörren öppen för en fortsättning i Norrköping.

– Det är en bra och stor stad. Det finns hockeykultur från förr och vi har ett bra lag med förbättringspotential. Jag tänker positivt kring Hästens framtid och jag kan absolut tänka mig att fortsätta i Hästen, säger August Gunnarsson som har en sak som är viktigare än allt när det gäller valet av klubb 2018/2019:

– Att få speltid. Jag är bara 21 och har framtiden för mig. Det finns inget annat än speltid som man ska gå på i min ålder, säger Gunnarsson.