Det är disciplinnämnden som kommit med sitt utlåtande i ärendet som anmäldes efter sista grundseriematchen mot Almtuna.

Villiam Haag checkade hemåt när Almtuna gick till anfall, Hästen kunde bryta och i vändningen tacklade Haag hemmalagets Gustav Lindström som blev liggande på isen en stund innan han spelade vidare.

Haag straffades med två minuter för hög klubba i matchen.

Men anmäldes alltså i efterhand.

Disciplinnämnden anser det utrett att Haag gjort sig skyldig till en huvudtackling och väljer därför att straffa Haag med både böter och avstängning.

Då Hästen spelat klart för säsongen gäller avstängningen från matcher mellan 14 och 30 september i höst. Dessutom får han böta 6 900 kronor.

"Nämnden finner det utrett att Villiam Haag gjort sig skyldig till checking to the head och att tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Då Vita Hästen inte spelar fler matcher innevarande säsong utdöms avstängningen under inledningen av nästa säsong", skriver disciplinnämnden i domen.

Haag har fått ge sin version vilken lyder som följer:

"Under matchen uppfattade jag situationen så att skottet täcks och att pucken finns kvar i situationen. Fortsätter därför att backchecka och satsning att vända spelet där det är olyckligt att Lindström träffas högt. Jag hade inget uppsåt att skada Almtunaspelaren. Värt att notera är att Lindström spelar senare byten och resten av matchen."

Villiam Haags kontrakt med Vita Hästen går ut efter den gångna säsongen. Var han spelar i höst är ännu inte klart.