Jonathan Tholander värvades av Vita Hästen inför förra säsongen. Han kom närmast från hockeyettan-laget Östersund där han gjorde 44 poäng på 39 matcher. I Vita Hästen levererade 25-åringen tolv poäng på 45 matcher.

Tholander återvänder till sina hemtrakter och har skrivit på för HC Dalen i hockeyettan. Tholander spelade för Dalen 2013/2014 och värvas med höga förväntningar på sig då han är deras supporterspelare. Dalens supportar har alltså gått in och bidragit med pengar för att göra värvningen möjlig.

– Vi får in en kille som är snabb på skridskorna, som har ett bra skott – och som alltid gör mål, säger Dalens tränare Pelle Gustafsson till klubbens hemsida.

Att Tholander skulle byta klubb är ingen skräll. Faktum är att det är blir sjunde säsongen(!) i rad som han byter klubbadress.

Klubbarna som Jonathan har spelat för är nio till antalet: HV71, Nittorp, Tingsryd, Mörrum, Dalen, Piteå, Östersund, Vita Hästen och nu Dalen.

– Nu har han varit ute på en resa under några år, och det känns väldigt bra att Jonathan nu väljer att komma tillbaka till Dalen efter att ha haft en bra utveckling på annat håll, säger Pelle Gustafsson till Dalens hemsida.