22-åringen var i Afrika i somras och besteg Kilimanjaro – Afrikas högsta berg som når 5 892 meter.

"Att åka till Tanzania är väl inte den vanligaste resan. Att vi skulle åka var helt och hållet syrrans idé. Hon har bott i Kenya tidigare och bestigit Mount Kenya, och i vintras frågade hon mig om jag ville åka med till Tanzania och bestiga Kilimanjaro och jag sa ja utan att tänka så mycket mer på det", säger Gustav Ahnelöv till Transfercentralen och berättar vidare hur det var att bestiga berget.

"Det var riktigt tufft. Det är inte så mycket klättring, det är höjden som tar kraften. Jag hade huvudvärk och mådde illa. Men vi tog oss upp. Sista dagen tror jag vi gick 18 timmar i sträck. Det var hemskt, men när vi väl var uppe så var det absolut värt det. Högst uppe var det mest moln, den bästa utsikten finns en bit ner på berget. Hela grejen var en mäktig känsla".

Gustav Ahnelöv, som är Stockholmsbördig, är i och med flytten till Vita Hästen tillbaka i svensk hockey efter en säsongs utflykt i England och spel med Coventry Blaze.

"Jag ville testa något helt nytt och då dök möjligheten i England upp. Jag kollade runt med några som spelat i ligan och blev ännu mer nyfiken på att spela där. Jag åkte dit utan att veta vad jag skulle förvänta mig men sett i efterhand så blev det jättebra. Jag trivdes jättebra i staden och hockeyn var bättre än jag trodde. Bland annat så fick jag spela en hel del på liten rink eftersom vi hade det på vår hemmaplan", säger Ahnelöv till Transfercentralen och säger så här om hockeyintresset i England:

"Det var mycket bättre än jag trodde. Jag blev faktiskt förvånad. Man tänker att England är ett fotbollsland, men det var mycket folk på matcherna och det var många som brydde sig. Vi var inget storlag, men lag som Sheffield, Nottingham och Belfast kunde ha mellan sju och åtta tusen på sina matcher".

Han ser fram emot att börja spela matcher för Vita Hästen, och siktar på ett etablera sig på en hög nivå inom svensk hockey.

"Jag vill bidra med att spela många minuter och ta en roll som tvåvägsback. Jag vill kunna spela alla former och vara en back som både coachen och laget kan lita på i alla lägen. Sedan gäller det ju att bevisa att man ska ha en sådan roll också. Jag vill bli en toppback, den ambitionen måste man alltid ha, säger han".

"Jag tycker att Vita Hästen känns hur intressant som helst. Vi är ett ungt lag och det kommer krävas att vi är sammansvetsade och krigar för varandra, men det ska vi verkligen göra".

"Jag tror det blir hur kul som helst. Jag tycker att hockeyn är kul igen, Norrköping är en bra stad och nära Tumba där jag är uppvuxen, och jag känner många spelare i Vita Hästen sedan innan. När allt sådant känns bra, att det sociala finns där, så bli också ishockeyspelandet mer harmoniskt. Inför ifjol kändes det lite tufft, men nu längtar jag verkligen efter att säsongen ska dra igång. Jag är väldigt, väldigt sugen".