Hästen fick jubla efter seger på straffar

Vita Hästen tog extrapoängen efter seger på straffar, 3–2 mot AIK.

AIK-målvakten Johannes Jönsson fick pris som bäst i bortalaget.

Ishockey2019-11-03 17:34

Jumbon AIK på hemmais, skulle första trepoängaren sen 9 oktober komma för Vita Hästen?

Norrköpingslaget har haft några tunga veckor med endast sju inspelade poäng på de åtta senaste matcherna i allsvenskan.

Att gästerna var sist i tabellen märktes inte när matchen startade. AIK-spelarna var riktigt heta i varje duell. Det betalade sig tidigt när Johan Porsberger skickade in 0–1 i power play efter 4.27. Lite turligt då pucken gick via Anton Danielssons klubba och i en båge över Viktor Kokman i hemmakassen.

Resultatet stod sig perioden ut, och bortaledningen var rättvis så långt.

Hemmaspelarna fick sig förmodligen en näsbränna i pausen för i andra perioden kom de ut betydligt bättre, aggressivare och mer resolut. Chanser skapades men, som i så många andra hemmamatcher i höst, hade laget svårt att få in pucken. Linus Andersson – tillbaka efter sjukdom – lyckades dock till sist. Med en man mer på isen satt kvitteringen drygt halvvägs in i matchen.

Hästen fortsatte att skapa tryck och chanser, men ledningsmålet kom istället för gästerna. Cody Bradley stod plötsligt helt fri framför Kokman medan tre hemmaspelare åkte ur zonen. Friläget innebar 1–2 efter 14.45.

Frustrationen var påtaglig både hos publik och hemmaspelare.

I tredje tog det bara dryga minuten innan Hästen hade kvitterat. AIK blev just fulltaligt när István Bartalis petade in 2–2 bakom Johannes Jönsson.

Båda lagen hade sen bra chanser till ett ledningsmål, med ett övertag för Hästen. Båda målvakterna var dock stabila mellan sina stolpar.

Trots rejält hemmatryck sista fem minuterna blev det återigen förlängning. Femte matchen i rad för Hästen med övertidsspel. Här avlöste chanserna varandra, Jens Holmström fick sista möjligheten men sköt över i fritt läge.

Straffar igen alltså. Och för andra gången på två dygn tog Hästen extrapoängen. Linus Andersson satte en straff medan Viktor Kokman räddade alla tre AIK-straffar. Två poäng till Hästen och en till AIK således.

Karta: Himmelstalundshallen