Hästen-forwarden: "Vill bara stryka det"

Det blev ingen rolig första match hemma för Vita Hästen. "Man vill bara stryka det och gå vidare", sa nye Oliver Nordberg.

Oliver Nordberg missade friläget och Christopher Fish hann inte fram på returen.

Oliver Nordberg missade friläget och Christopher Fish hann inte fram på returen.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-08-28 21:48

Säsongens tredje träningsmatch var den första på hemmaplan. Men 0–4 var inte vad Vita Hästen ville visa upp i Himmelstalundshallen mot Almtuna.

Efter en helt okej första period tappade laget därefter.

Nye Oliver Nordberg erkände direkt:

– Jag tycker att vi slarvade mycket med pucken. Vi hade den ganska ofta men slängde iväg den för lätt. Vi var svaga runt linjerna och oorganiserade i uppspelen.

Forwarden är ny för året och började i andrakedjan tillsammans med Patrick Blomberg och Christopher Fish. Han skapade en del lägen men fick ingen utdelning.

Finns det något du tar med dig från den här matchen?

– Egentligen ingenting. En sådan här match vill man bara lägga bakom sig direkt. Man vill stryka det och gå vidare.

Vita Hästen skapade mycket lägen i första perioden. Bland annat ett par frilägen. Men skärpan i avsluten fanns inte där. Istället var det förre Hästenspelaren Villiam Haag (två mål och två assist totalt) som satte första målet för gästerna i mittperioden. Och sedan rullade det på för Almtuna som gjorde det hemmalaget hade så svårt för.

Mål på sina lägen.

– Jag hoppas att det kommer. Jag tycker vi hade några lägen som vi ska stänka dit. Jag hade också några som jag ska sätta. Vi skapade i alla fall, och det kanske är något att ta med sig då. Jag hade ett friläge i första där den gick i stolpen, hade det blivit mål där kunde matchbilden ha blivit en annan, sa Oliver Nordberg efter sin första match inför hemmapubliken i Norrköping.

Nyförvärvet som senast spelade i Österrike och Salzburgs andralag, där han vräkte in poäng, har kommit in bra i sitt nya lag annars.

– Det tycker jag. Det har varit skitkul. Vi är rätt många nya, men jag tycker att alla har tagit hand om varandra och ingen har lämnats utanför. Jag känner mig jättetrygg med grabbarna.

Och en sådan här match är inget som oroar heller?

– Klart att det går upp och ner, man får lägga det bakom sig. Vi vann senast (BIK Karlskoga) och idag blev det förlust. Vi har några matcher och mycket att slipa på. Det kommer att bli bättre, svarade Nordberg.

Ett annat nyförvärv, Istvan Bartalis, fick en tackling mot huvudet och fick kliva av efter en period. Men det ska inte vara någon fara med ungraren.

Tränaren Tony Zabel sa efteråt:

– Man ska inte riskera något, läkaren sa att vi lyfter av honom och då lyssnar man. 

Patrick Blomberg och Jens Holmström framme och oroar.
Patrick Blomberg och Jens Holmström framme och oroar.
Matchfakta

Vita Hästen–Almtuna 0–4 (00, 02, 02)

Första perioden: –. Andra perioden: 0–1 (10.24) Villiam Haag (Tony Mårtensson, 0–2 (13.47) Tobias Liljendahl (Tony Mårtensson, Villiam Haag). Tredje perioden: 0–3 (6.35) Victor Aronsson (Villiam Haag, Tony Mårtensson), spel 5 mot 4, 0–4 (8.09) Villiam Haag (Victor Aronsson, Tony Mårtensson), spel 5 mot 4. Skott: 31–20. Utvisningar: Vita Hästen: 2x2 minuter. Almtuna: 5x2 minuter. Publik: 500.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!