Vita Hästen kom till Stiga Arena i Tranås med kniven på strupen efter den tuffa förlusten hemma mot Kristianstad i kvalseriens förra omgång.

Där tappade Hästen sitt starka utgångsläge och halkade ner till tredje plats.

Hur laget tog det?

Artikelbild

| Henrik Rommel.

På bästa sätt om man ser till matchstarten mot ett Tranås som hade lite av sista chansen att hänga på topptrion i tabellen.

Vita Hästen inledde bäst och skapade en del lägen men hade svårt att få utdelning i början. Det krävdes ett solomål av den högre skolan för att lösa upp knutarna där Henrik Rommel soloåkte genom hela bortaförsvaret och skickade in 0–1.

Hästen fick vara glada i mindre än en halv minut.

Sedan hade Ivar Andersson kvitterat.

Det stod sig första perioden ut och i den andra såg Vita Hästen ut att vara tagna av stundens allvar och situationen där Tranås kommit tillbaka så snabbt. Det var hemmalaget som skapade mest och bäst i mittakten fram till Hästen fick in ett slumpmål.

Linus Anderssons 2–1 såg högst tveksamt ut men mål blev det och Vita Hästen var i förarsätet igen. Emil Erikssons 3–1 var desto rejälare när han skickade upp pucken i det närmaste krysset men Tranås kom tillbaka med en ny reducering innan perioden var över.

2–3 inför den sista och ändå ett bra utgångsläge för Vita Hästen inför en ganska stor tillrest klack från Norrköping.

Henrik Rommel har varit den i Vita Hästen som hittat rätt med skotten för laget i det här kvalet och det var också han som utökade ledningen i den tredje perioden till 4–2 i powerplay.

Hans andra för kvällen.

Tranås vägrade dock ge sig och Roman Semjonov åkte sig fri för en ny reducering.

Avslutningen blev en kamp. Jesper Alasaari sköt ett skott från blålinjen som Hästenmålvakten Viktor Kokman inte såg över huvud taget.

Den tog i stolpen ...

Och på returen kunde Kokman lägga sig på pucken efter viss palaver.

Så nära var det.

Men Hästen höll undan och vann med 4–3. Samtidigt fick Kristianstad "bara" två poäng mot Hudiksvall samtidigt som Almtuna vann mot Boden.

Det gör att alla tre står på 18 poäng nu inför de två sista omgångarna.

Sa någon rysare?