Västerås nollade hemmalaget och vann med 1–0 i onsdagens allsvenska möte.

Viktor Kokman i Hästens kasse.

Ishockey2019-10-23 21:01

Det blev en jobbig kväll i Himmelstalundshallen för Vita Hästen.

Efter en lite avvaktande inledning blev det mer och mer Vita Hästen. Hemmalaget prioriterade defensiven för att därifrån sen arbeta sig framåt.

Efter tio minuter fick Arvid Degerstedt en jättechans att ge Hästen ledningen, men friläget från mittzonen missades, eller målvakten räddade om ni så vill.

En stolpträff och ett fint läge för Filip Cruseman hanns också med innan den första perioden var över. Skotten vann hemmalaget med 10–5 men målen uteblev helt från båda lagen.

I andra blev det lite mer Västerås. Viktor Kokman fick göra ett par svettiga räddningar, men 14.26 in i perioden fick han kapitulera. Jimmie Jansson fick gott om tid att ladda från blå linjen och pucken satt i nät för första gången den här onsdagskvällen.

Vita Hästen kämpade i varje duell men hade svårt att komma till riktigt vassa lägen. Istället blev det mer avslut på chans. Ungefär som det har sett ut i de senaste matcherna. Hästen har för tillfället svårt att förvalta ett övertag i spelet till mål.

Gästerna hade 1–0 med sig in till den tredje perioden. Där hade Hästen ett klart övertag i spelet, tryckte helt tillbaka gästerna vid ett bra power play men missade de mest klara lägen.

För Västerås räckte det med ett starkt försvarsspel. Hästen satsade på att plocka Kokman med över två minuter kvar för en sista chansning med en man mer.

Det gav ingen utdelning då heller och Jimmie Janssons enda mål räckte för tre poäng för bortalaget.

Karta: Himmelstalundshallen