15 spelare är officiellt presenterade och i kulisserna lär ytterligare ett antal vara klara eller oerhört nära en påskrift. En ny förmåga i Vita Hästen nästa säsong kan mycket väl bli Anton Danielsson.

20-årige Danielsson, med Clemensnäs som moderklubb, spelade den gångna säsongen för Skellefteå i SHL där han står bokförd för totalt 34 matcher i grundserien och slutspelet. Utöver detta gjorde han åtta matcher för västerbottningarnas J20-lag i Super Elit.

Hästen-tränaren Leif Strömberg berättar att han har bra koll på Anton Danielsson.

Artikelbild

– En mycket intressant back, säger Strömberg korthugget.

Två backar som troligtvis inte representerar Vita Hästen 2018/2019 är rutinerade Daniel Josefsson och egne produkten Ludvig Martinsson.

I Josefssons fall ska det röra sig om att hans löneanspråk är för stora för Vita Hästen, enligt vad vi erfar.

– Jag har hållit en dialog hela tiden med Daniel och hans agent Tomas Sjögren. Just nu ligger dialogen på is, säger Leif Strömberg.

– Det måste till något extra där. Men vi kommer att sätta upp åtta backar plus Felix (Brodén) och 13 forwards vilket vi tycker är nödvändigt. Vi jobbar även på en namngiven utlånad målvakt utöver de som redan finns.

Daniel Josefsson är avskriven?

– Han är värd all respekt i hela världen. Men det är en tuff bit att få på plats.

Ludvig Martinsson har tidigare sagt att han mer än gärna spelar vidare i Vita Hästen. Hans önskan verkar inte bli besannad.

– Jag för en dialog med honom. Jag har haft lite sms-kontakt med honom i dag. Han är i farozonen, så är det, säger Leif Strömberg.

Anledningen är hans kapacitet?

– Som person är "Ludde" mycket bra, en ruggigt bra kille. Men nånstans är det elitnivå och då avgör prestation. Och där tycker jag för närvarande att vi ligger bra till. Jag har hela tiden varit ärlig mot honom med den biten, att vi tvekar helt enkelt.

Om vi fortsätter på backspåret: Victor Lindman ser ut att ha goda chanser att få nytt kontrakt med Hästen. Lindman har själv tidigare sagt att han hoppas komma överens med klubben.

– Lindman är hyperintressant. Jättebra och allround back. Nu hade han en tuff knäskada när jag kom. Men på slutet var han den gamla vanliga Victor Lindman. Han har ett enormt spelsinne, säger Strömberg.