Den 22-åriga backen är fostrad i Vita Hästen och har gjort 136 allsvenska matcher för moderklubben. Men nu tvingas han lämna när den kommande truppen ska formeras.

– Ja, jag har fått ett definitivt besked. Jag hade gärna fått det tidigare men bättre sent än aldrig, säger "Ludde" efter den ovissa tiden efter säsongens slut.

Han ingår alltså inte i Leif Strömbergs framtidsplaner inför hösten, och han har också haft det på känn ett tag.

– Efter första mötet kändes det ganska positivt men sen började han tveka. Då ställde jag in mig mer och mer på det, att jag inte skulle vara kvar.

Har du fått någon förklaring?

– Nja. Det var väl vad han sa första gången. Att jag skulle spela hårdare och tuffare.

Känns det som en bra konstruktiv kritik att ändå ta till sig?

– Jag vet om att jag inte är störst eller starkast men jag jobbar på det. Att bli hårdare i närkamperna och framför målet.

Ludvig Martinsson har rimligen ett antal år framför sig i karriären och han kan mycket väl dyka upp i Vita Hästen-tröjan framöver. Men just nu är det i alla fall tack och adjö till Himmelstalundshallen.

– Det har hunnit sjunka in. Jag är inställd på att flytta, säger han.

Frågan är bara vart.

– Jag vill ju spela så högt upp som möjligt, men framför allt vill jag få speltid i ett lag där man tror på mig och jag har chans att utvecklas. Det ska vara rätt klubb på så sätt.

Hur ser det ut då?

– Det är igång men inget är klart. Men det finns lite bollar i luften och det börjar hända lite.

Letar du själv eller har du agent?

– För tillfället är jag själv.

Och det är inget snack om att sluta spela hockey?

– Nej. Jag tänker absolut fortsätta. Jag tycker fortfarande att det är det här jag vill hålla på med, säger Ludvig Martinsson.