LÄS MER: Hästen och LHC gör gemensam sak

24-årige Mattias Kalins femte säsong i Vita Hästen har blivit sönderryckt av en fingerskada, men efter sex veckors frånvaro är han nu nära en återkomst i laget. Kanske redan i hemmamötet med Västervik på onsdagskvällen.

– Förhoppningsvis, jag ska träffa läkaren under onsdagen, röntga fingret så vi ska se hur det ligger till. Vi får se vad de säger, hoppas det ser bra ut, säger Kalin.

Artikelbild

| Leif Strömberg.

– Har varit tufft vid sidan, man vill ju vara på isen och bidra. Jag har kört hårt i gymmet med mycket fys, men också kört skridskor på isen utan att behandla puck. Jag har hållit en bra fysisk form.

Henrik Nyberg och Simon Krekula saknas många veckor till, men i övrigt börjar skadeläget bli hanterbart för Hästen.

– Ja, jämfört med hur det har varit. Vi haft bra tryck i träningarna hela tiden men det är klart att det blir ännu bättre med bättre konkurrens. Det ska vi dra nytta av, säger tränaren Leif Strömberg.

Han hoppas slippa en upprepning av Västerviks 6–0-seger från senast lagen möttes.

– Det är långt tillbaka i serien, men vi gjorde en otroligt bra första period där vi kunnat leda med ett par-tre mål. Å andra sidan blev vi helt avklädda i hockeyns ABC i två perioder och då såg det inte bra ut. Vi vill ha revansch, det är en viktig och rolig match för oss att spela nu. Västervik är ett spelskickligt lag, men det är vi också, säger Leif.

Mattias Kalin tror också på en roligare Hästen-kväll den här gången.

– Såklart en tuff match, de är före oss i tabellen och det är ett bra lag men jag tror vi kan vinna här hemma. Vi är mycket bättre nu än i höstas när vi möttes senast, säger Kalin.