Magnus Sundqvist känner Norrköpingspubliken väl genom åren. Först som hårdför back som spelade 235 matcher mellan åren 1988–1996. När han sedan efter karriären dök upp som tränare i Tingsryds IF.

I våras, efter den första säsongen som inte levde upp till förhoppningarna fick han gå från klubben.

Nu på eftermiddagen kvällen blev det officiellt att Tommy Sjödin blir Brynäs nya huvudtränare, och Magnus Sundqvist blir assisterande tillsammans med Janne Larsson.

– Magnus blir ett perfekt komplement i tränarstaben tillsammans med Tommy Sjödin och Janne Larsson. Han har mycket goda ledaregenskaper, är en vinnare och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Det blir en ny röst för truppen, en av Magnus styrkor är att få laget att jobba tillsammans mot uppsatta mål. Jag ser fram mot att fortsätta jobba med tränarteamet och välkomnar Magnus, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till hemsidan.

– Jag har fått ett väldigt professionellt intryck av Brynäs IF genom hela processen, att få representera en så anrik klubb som Brynäs är väldigt inspirerande. Jag har även haft ett bra snack med både Tommy och Janne. Tillsammans vill vi skapa vinnare och vara vinnare. Jag ser fram mot att börja jobba med dom och med truppen, säger Magnus Sundquist på Brynäs hemsida.

Som tränare har hans tränarkarriär varit ganska kort men framgångsrik, fram tills dess han gick skilda vägar med Tingsryd.

2015-2016 förde han laget till allsvensk final mot AIK. Trots spelaromsättning lyckades han fortsätta hålla laget på en hög sportslig nivå tills slutet på den här säsongen.