Hästens sköna hemmaseger mot ettan

Då var säsongens första trea i Himmelstalundshallen inhämtad. Karlskoga kämpades ner med 60 minuters röd glöd från Vita Hästen.

Simon Krekula 2-0 på väg in.

Ishockey2019-09-25 21:11

Hästen fick en pangstart i matchen. István Bartalis pricksköt in ett skott i powerplay efter mindre än fem minuter.

Det var en pigg öppning av hemmalaget som jagade den första segern i Himmelstalundshallen.  Henrik Lundberg i Karlskoga-kassen, tidigare inlånad i Hästen, fick fullt upp i inledningen. Lite väl mycket till och med. Efter 10.47 i den första perioden tappade Lundberg pucken bakom eget mål. Erik Borg spelade fram till Simon Krekula som satte 2–0 i öppet mål

Pangstart som sagt.

Bartalis var nära sitt andra mål när pucken dansade på mållinjen innan Karlskoga kunde få undan den. Och Krekula likaså i nästa byte.

Det var heltänt när serieledaren kom till Norrköping.

Till och med när Karlskoga var en man mer var det Hästen som skapade de fetaste lägena.

Viktor Kokman, tillbaka i målet, var tät de första 20 minuterna.

Hästen och Kokman klarade även av kvällens tredje boxplay i början av den andra perioden. Liksom det fjärde strax efter.

Det blev tungt med alla numerära underlägen men det dämpade knappast stridsmoralen eller segerviljan. Hur mycket fick Vita Hästen domarna med sig? Inte mycket. Hur de svarade? Med ett tredje mål.

Det var hur snyggt som helst när István Bartalis soloåkte in i zonen och smekte in pucken.

Karlskoga fick även ett femte powerplay – som också reddes ut.

Ställningen inför den tredje perioden var 3–0. Bartalis var nära att bli tremålsskytt efter Marcus Eriksson sköna inspel men Lundberg räddade det läget.

Minuterna tickade på och Vita Hästen kunde spela på siffrorna – även om det inte var någon synlig och uttalad defensiv.

Försvaret fick dock ytterligare ett test när store Simon Fernholm åkte på en ny tvåminutare halvvägs in i perioden. Karlskoga bombade på under hela utvisningen men Kokman klarade även den pärsen.

Vita Hästen kröp längre ner mot slutet men segern var aldrig i fara.Henrik Lundberg lämnade kassen och då kunde Christopher Fish lägga in 4–0 istället.

Därmed var årets första hemmaseger i hamn.

Skott: 24–25 (12–12, 5–5, 7–8). Publik: 1933.

Karta: Himmelstalundshallen