För en vecka sedan kom nyheten om att Jimmie Ericsson och Skellefteå ser ut att gå skilda vägar. Förhandlingarna har pågått en tid men verkade då ha kraschat.

– Micke (Lindgren, sportchef) ska bygga ett lag och en trupp som han tror på och vill ha. Sen kanske jag har en annan syn på det. Jag hade gjort annorlunda om jag fått bestämma. Så visst är jag besviken, men jag är inte tjurig eller arg. I slutändan handlade det om att jag och Micke har olika syn på var jag ligger. Det är som det är, sa Ericsson då till tidningen Norran.

38-åringen har gjort över 600 matcher för Skellefteå under sina 14 säsonger i norr, men har Vita Hästen (eller Hästen Hockey som det hette då) som moderklubb.

Artikelbild

LÄS MER: "De värdesätter inte min kapacitet"

Nuvarande tränaren Leif Strömberg hymlar inte med att det vore en dröm att få tillbaka Ericsson till klubben – även om det säkert inte är någon lätt sak att kunna locka en spelare av den kalibern till hockeyallsvenskan. Jimmie Ericsson lär ha flera intresserade klubbar högre upp än så.

– Med den karaktär han har är han alltid intressant för Vita Hästen. Han står för allting som vi vill stå för. En passionerad hockeyspelare som kör i alla lägen och en bra kille. Klart han är jätteintressant, det är en fantastisk spelare. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Sedan om det är möjligt? Det får vi se, säger Strömberg.

Är kontakter tagna?

– Vissa kontakter är tagna. Vi får se vad som händer. Det är en Norrköpingskille, ”Svenne” (Sven Ericsson, pappan) spelade här och vi har Jonathan (brorsan i Detroit Red Wings) också härifrån. Sedan är Jimmie rotad i Skellefteå nu, han har spelat många år där och har gjort en sjuk resa. Men hur rotad kan bara han själv svara på.

LÄS MER:"De ville att jag skulle komma ner"

Jimmie Ericsson hade, framför allt inför den gångna säsongen, problem med skador och han tvingades till tuff rehab under inledningen på säsongen.

Då var det oklart hur det skulle bli med karriären, men Ericsson slet sig tillbaka och gjorde comeback i en match för SK Lejon i division 1 innan han återigen drog på sig Skellefteås tröja. Där var han med om att ta laget till SM-final.

Innan det blev klart med en säsong till i Saik var Hästen också intresserat. Men det blev aldrig aktuellt förra hösten.

– Jag tror de vet lite grann hur det ligger till också. Det är ju ändå en stor manick att flytta på en familj, eller vara ifrån sin familj. Även om jag har mycket släkt där så är min närmaste familj här. Efter Skellefteå AIK är Hästen det lag jag håller mest på i allsvenskan och jag följer lite grann hur det går för dem och vill dem bara väl, sa Ericsson till Hockeynews tidigare i våras.

Frågan är om det kan bli intressant den här gången, om det nu skulle komma till skarpt läge. Vita Hästen har annars stora delar av truppen klar. Det är några spelare kvar att presentera.

– Det är någon forward till och några backar som kommer bli offentliga ganska snart, säger Leif Strömberg om lagbygget som snart är i hamn.