Moderklubben är Haninge HF, men i stort sett har det varit Djurgården hela vägen från U 16 till SHL för William Wiå.

Forwarden med vänsterfattningen som skrev nytt kontrakt med Djurgården i våras har 14 SHL-matcher på meritlistan.

Men det är främst som lagkapten i J 20-laget där den mesta istiden har format honom som spelare.

Artikelbild

| William Wiå i matchen mot Rögle.

– Det har varit både till och från med istiden i A-truppen som extraspelare. Nu hoppas jag kunna utvecklas ytterligare genom en utlåning på en bra nivå, säger William på väg hem efter ett träningspass.

Vita Hästens tränare Leif Strömberg som inte fått tag i William Wiå, gillar karaktären och nivån som William Kliver in från.

– Vi har tittat efter en intensitetsspelare. En god vän som är NHL-scout har sett ett antal matcher med William och han är en av de bäst fysade spelarna innanför sargkanten. Oavsett om du är 36 år eller 19 år så är Djurgården ett av de bästa lagen i SHL enligt mitt tycke. Ska du ta plats där måste du vara bra, säger Leif Strömberg.

Vita Hästen blir det första äventyret utanför Stockholms tullar för spelaren som väger 84 kilo och är 181 centimeter. Han tränar med DIF resten av veckan, sedan ska William ansluta i helgen till en klubb och en stad som han inte vet särskilt mycket om.

– Nej, faktiskt är det så.

– Jag har ingen vidare koll, varken på Vita Hästen eller Norrköping.

Någon spelare du känner till från Djurgården?

– Lukas Löfquist gjorde sitt sista år när jag klev upp. Honom känner jag till även om vi aldrig spelade ihop.

Vilken karaktär är du ute på isen?

– Jag är en spelare som gillar att komma med mycket fart, gillar att utmana och ta för mig. Jag är en lagspelare, inte någon överdriven tekniker men gillar att utmana mina motspelare, säger 19-åringen som väntar på sitt första samtal med nye tränaren Leif Strömberg.

Enligt MrMadhawk kan det bli aktuellt med fler förstärkningar till spelartruppen efter att kontraktet med Marcus Fornell bröts i månadsskiftet.

– Vi har alltid koll på nya spelare, säger Hästentränaren utan att vara mer specifik.

Jesper Samuelsson är på skadelistan efter matchen mot Björklöven. Vita Hästen spelar nästa match hemma mot Almtuna 12 november.