"Jätteansvar på varje individuell spelare"

Vita Hästen måste hålla sig på isen. "Det går att hitta ett mönster", säger tränaren Tony Zabel inför Mora borta.

Tony Zabel och Vita Hästen laddar för veckans andra bortamatch.

Tony Zabel och Vita Hästen laddar för veckans andra bortamatch.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-12 19:00

Det var inte svårt att hitta orsakerna till måndagens bortaförlust mot Björklöven.

35 minuter i utvisningsbåset gav fyra baklängesmål, tre av dem under Simon Krekulas femminutare.

Vita Hästen är seriens sämsta lag i numerärt underläge och då är det en klen tröst att man kan matcha de flesta lagen i fem mot fem.

Nu har Vita Hästen-bussen parkerat i Mora för veckans andra bortamatch. Tony Zabel hade individuella videoanalyser med spelarna på vägen ner från Umeå och betonade ännu en gång vikten av att hålla sig kvar på isen.

– Spelet fem mot fem är bara en del av hockeyn. Vi måste få ihop det andra också. Jag har tittat på utvisningarna mot "Löven" och de är befogade från domarna, även om vi kanske skulle fått några powerplay till med samma nivå. Det är ett jätteansvar som varje individuell spelare har. Vi ska vara aggressiva och ligga på men vi måste hålla nere klubborna. Det gäller att ligga på rätt sida gränsen hela tiden, säger Zabel.

Efter 18 omgångar har Vita Hästen endast fyra trepoängare. 

– Mycket av det beror på vi har uppträtt. Det går att hitta ett mönster med utvisningarna. Någonstans måste vi bestämma oss. Vill vi ligga kvar och kriga där vi gör eller vill vi ta chansen att klättra uppåt i stället? frågar Zabel retoriskt.

Vad säger du om Mora som motståndare?

– De krigar också för att få¨ordning på sina grejer. De har haft problem med målproduktionen men har värvat lite folk. Men vi vill se till oss själva. Om vi är gedigna och fokuserar på rätt saker har vi en jättebra chans att vinna.

Hur är truppläget efter Björklöven-matchen?

– Det är lite skavanker. Någon smäll och någon som fick en puck på foten. Vi får se på onsdagsvärmningen hur det ser ut. Det är ingen som är definitivt borta i alla fall.

Har ni bestämt vem som kommer stå än?

– Nej. Kokman gjorde det bra ändå trots att han byttes ut. Det var mer att vi ville få ett break när det stod 4–1 helt plötsligt. Det var kul för Masiello också att komma in på sin gamla hemmaplan och han var bra, säger Tony Zabel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!