Att Pontus Sjögren skulle bli förstamålvakt i Vita Hästen är ingen skräll. Och att han har fått stå så extremt mycket, framför allt de senaste månaderna, är heller inget konstigt då han ofta har levererat starka insatser.

Men faktum kvarstår: Viktor Kokman, som värvades från hockeyettan-laget Vimmerby, är för närvarande cementerad på bänken.

Snart kan det emellertid bli hans tur mellan stolparna igen.

Artikelbild

– Vi har velat ha kontinuitet på målvaktssidan och Pontus har gjort det bra. Samtidigt kan vi inte låta Viktor vila hur mycket som helst. Han är bra på träning och det finns tankar på att ge han chansen igen, säger tränaren Jonas Johnson och adderar:

– Det kan bli på fredag mot Södertälje eller någon annan match i närtid.

Positivt för Hästen är att backen Christian Kåsastul är tillbaka i laget mot Södertälje efter sin avstängning. Och kanske är Kåsastuls medverkan ett gott omen?

När han kom tillbaka från sitt senaste landslagsuppdrag var han med och tog tre raka vinster mot Vita Hästen. Men under Kåsastuls avstängning har laget åkt på fyra raka nederlag.

– Christian blir skönt att få tillbaka. Vi vill ha så många spelare som möjligt tillgängliga, och han bidrar mycket med sitt fysiska spel, säger Jonas Johnson.

Jens Hellgren fullföljde inte matchen mot Modo och tränade heller inte under onsdagen. En som också vilade var Simon Mitman.

– Jens har en överbelastningsskada. Om han kan vara med i nästa match vet vi inte i nuläget, säger Jonas Johnson och fortsätter:

– Mitman har fått en mildare form av ryggskott. Han är på behandling i dag (onsdag) och det ska inte vara några problem med spel mot Södertälje.