Det var i tisdags som Sporten kunde avslöja att Vita Hästen inte ger Daniel Josefsson fortsatt förtroende nu när backens treårskontrakt hade gått ut.

Anledningen stavades ekonomi.

Daniel Josefsson trillade inte av stolen när han fick beskedet:

– Tydligen så ville de gärna ha kvar mig, men så blir det inte. De har valt att inte göra utrymme för mig. Det är inget konstigt egentligen, vi har ju haft en dialog. Det var kanske huvudspåret att spela i Hästen men jag har kollat runt tidigare efter andra alternativ, det har låtit som att det har varit stängt i Hästen tidigare också, säger han till Hockeypuls.

Så här sade tränaren Leif Strömberg till Sporten när han delgav att Josefsson inte ingick i framtidsplanerna:

"Frågar du mig rakt av om jag skulle vilja ha Josefsson, då är mitt svar ja. Det är en superidrottsman, men jag måste se det professionellt och vi har inte pengarna".

36-årige Josefsson har en lång karriär bakom sig – som han vill förlänga ytterligare.

– I första hand vill jag jobba med hockey. Man har kanske andra perspektiv nu när man letar klubb, än för tio år sedan. Men jag vill fortsätta och kroppen mår jävligt bra. Jag har ju min skridskoåkning och fysiken med mig, jag har alltid velat ta hand om mig för att kunna spela. Sen handlar det om ifall det är kul att spela, och det tycker jag. Jag tycker att jag har uppskattat att spela på ett annat sätt de senaste åren, säger Daniel till Hockeypuls.

Josefsson bor i Huskvarna och har pendlat till Norrköping. Nu återstår det att se var han hamnar. Backen kollar brett.

– Vi får se, min agent har ju bäst koll och vi har inte pratat på ett tag. Men det har funnits lite intresse, så vi får se. Ingenting är klart just nu i alla fall, säger Josefsson.

Ett lag han har varit i kontakt med är Tranås AIF i Hockeyettan, detta enligt Tranås-Tidning. Tranås är Daniels moderklubb och han spelade senast där 2001.