SE ÄVEN: PODD: Hästen-supportern om kvalångesten

SE ÄVEN: Hallå Norrköping, nu bör hallen koka

Efter sex omgångar ligger Kristianstad på andra plats, bakom Vita Hästen och före Almtuna. För tillfället har skåningarna alltså en allsvensk biljett i sin hand.

Många poäng återstår att spela om, men det råder inga tvivel om att Kristianstad har skaffat sig ett bra läge.

– Jag är nöjd med hur det har gått. Det är bara "Hudik" borta där vi har spelat dåligt (förlust efter straffar). Men om någon hade erbjudit oss det här läget innan kvalet började hade vi så klart tagit det, säger Malte Sjögren och lägger till:

– Vi har haft som mål att gå upp till allsvenska hela säsongen. Det är klart att vi var glada när vi hade slagit ut Vimmerby i play off 3, men vi var inte nöjda bara för att ha kommit till kvalserien som de andra division 1-lagen kanske var.

– Det är väl som tränaren i Huddinge sa efter att de blivit utslagna av Boden i play off 3. Det var väl inte en nykter spelare i Boden när de åkte därifrån. Boden firade som om de hade gått upp redan där.

Kristianstad har bara en förlust efter ordinarie tid. Den kom mot Vita Hästen i andra omgången.

– Det var i andra omgången och vi kände på varandra en hel del i matchen. Alla mål kom i power play har jag för mig. Hästen har ju varit riktigt bra där, det är därför de leder kvalserien, säger Malte Sjögren som inte räds de allsvenska lagen som de tampas med i toppen.

– Det känns som att Hästen och Almtuna inte skiter ner sig riktigt. De litar på att deras skickliga spelare ska avgöra. Vi är inte rädda för att göra grovjobbet, det är ofta laget som jobbar hårdast som vinner.

– Jag tycker att vi är seriens bästa lag i i fem mot fem.

Att Hästen känner press säger sig självt, känner ni lite press också med tanke på att ni ändå har en så tydlig ambition om att nå allsvenskan?

– Lite press känner vi, så är det ju. Men det är framför allt skoj.

I Vita Hästen spelar Amil Krupic, med två säsonger i Kristianstad bakom sig.

Har du skickat något psykande sms till Amil?

– Nej, det behövs inte. Han är nog redan rädd. Han kan vara lite käftig när han leder, men inte annars (skratt).