LÄS MER: Konkurrentens back nära Hästen

LÄS MER: Han stannar ett år till i Hästen

24-åringen har spelat tre säsonger för Arizona State University under de totalt drygt fyra åren som han spenderat i Nordamerika. Dessförinnan tillhörde han Fairbanks Ice Dogs.

Artikelbild

| Jakob Stridsberg är ny i Hästen, här en bild från tiden när han spelade TV-pucken.

Stridsberg spelade under junioråren i HV71 och är från början från just Jönköping. Han har meriter även från Smålands TV-pucklag.

Den 1,84 meter långe och 80 kilo tunge backen säger så här i ett pressmeddelande om att det blir Vita Hästen kommande vinter:

– Jag ser mig själv som en tvåvägsback med en lite mer offensiv sida där jag har en bra skridskoåkning och ett bra skott. Jag ser verkligen fram emot att få representera Vita Hästen, bidra med det jag är bra på samt göra Vita Hästen till ett starkt allsvenskt lag.

Tränaren Tony Zabel kommenterar värvningen av backen på följande sätt:

– Vi ser Jakob som ett mycket intressant nyförvärv, han stämmer bra in på vad vi söker för backar till lagbygget med sin starka skridskoåkning och bra förstapass. Kul också att Jakob valde Hästen då det var en del konkurrens från andra klubbar om hans påskrift.

Stridsberg blir den andra backen som är officiellt klar för klubben vid sidan av Arvid Aronsson.

På målvaktssidan är Viktor Kokman presenterad hittills och på anfallssidan är följande klara: Linus Andersson, Arvid Degerstedt, Kevin Elgestål, Marcus Eriksson, Simon Krekula och Jesper Samuelsson.