Vita Hästen har tidigare engagerat sig i UN Womens arbete mot våld och diskriminering av flickor och kvinnor. Detta har bland annat yttrat sig i att Vita Hästen förra säsongen spelade en match, mot Pantern, i orangea tröjor och att de hjälpte till i samband med en MC-kortege för Orange Day den 25 maj i Norrköping.

I samband med Orange Day överlämnade Vita Hästen närmare 20 000 kronor till projektet, pengar som kom in via auktioneringen av de orangea matchtröjorna.

Nu blir det tre nya år där Vita Hästen kommer att spela i en orange tröja under en seriematch.

"Vårt nya avtal med Bauer Hockey gör det möjligt att fortsätta spela en orange match per år i ytterligare i tre år till där intäkterna från auktionen går oavkortat till UN Women Sveriges arbete. Både jag och Vita Hästen känner att det här är en oerhört viktig fråga att ställa sig bakom. Att arbeta med rätt värdegrund och att tydligt ta ställning gör att vi som klubb kan vara med och påverka”, säger Yvonne Anglesjö ordförande och klubbchef Vita Hästen i ett pressmeddelande.

25 november i år spelas nästa match i Himmelstalundshallen där Hästen lirar i orange, mot Karlskrona. Det är också den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor.

"Jag anser att jämställdhet och att arbeta mot våld mot kvinnor är en självklarhet, men tyvärr är det inte en självklarhet för alla. För oss i Vita Hästens A-lag var det ett självklart val att efter den första Orange matchen fortsätta arbetet mot våldet genom att tydligt visa att vi tar ställning", säger Jesper Samuelsson spelare Vita Hästen i pressmeddelandet.