4–2 mot Tingsryd var precis vad Vita Hästen behövde i den jämna hockeyallsvenska tabellens botten. Det var nästjumbon mot jumbon på förhand i Himmelstalundshallen så det är inte för mycket sagt att det var tre blytunga poäng som stannade i Norrköping till slut.

– Jätteskönt. Framför allt att vi kunde visa hemmafansen att vi kan ta tre poäng på hemmaplan också så vi kan locka hit publiken igen, sa Victor Lindman efter segern.

Det var han som löste upp knutarna när det som mest behövdes. Vita Hästen hade fått en lysande start när Jesper Samuelsson och Henrik Nyberg tagit laget till 2–0 i första perioden.

Artikelbild

| Victor Lindmans solomål gav Vita Hästen övertaget som man kunde hålla hela vägen för tre poäng.

Men Tingsryd kom tillbaka.

Då slog Lindman till med ett riktigt solomål där han dribblade sig fram i slottet och skickade upp pucken i bortre krysset.

– Jag vet inte vad som hände där, sa han själv och skrattade.

– Det har känts bra de senaste veckorna. På matcherna och på träningarna också.

Artikelbild

Var det ditt snyggaste mål?

– Det brukar inte bli så många mål så det var nog ett av de snyggaste i alla fall. Skönt att få lite lugn och ro igen, svarade Lindman.

3–2-målet blev viktigt. Det kunde Vita Hästen spela på och när Henrik Rommel skickade in 4–2 i sista perioden var det klart med de tre poängen som laget så väl behövde – även om det kanske inte var Hästens bästa match rent spelmässigt.

– Det finns mer att hämta, vi hade fortfarande lite får många pucktapp, vi visste om att de är snabba i sina omställningar. Men jag tycker att vi visade bra inställning.

Och nu väntar ditt förra lag Västervik i nästa match.

– Det ska bli kul att komma dit och träffa lite kompisar. Men ännu roligare att åka dit och vinna.

Tränaren Leif Strömberg såg också nöjd ut när han kom ut ur omklädningsrummet. Den här viktiga veckan har hittills gett fem av sex poäng mot lagen som ligger precis intill i tabellen.

Strömberg konstaterade:

– Jag tycker vi fick dåligt betalt i de tre bortamatcherna tidigare, vi spelade löjligt bra stundtals. Sedan fick vi inte med oss poäng men vi investerade mycket i de matcherna.

Du har inte varit orolig?

– Nej, inte när vi spelat så, det är mitt jobb tillsammans med killarna att få dem att förstå hur bra de varit i de här matcherna.

Utdelning även i poängprotokollet är dock naturligtvis ännu bättre och det har laget fått den här veckan. Även om man tappade lite efter den vassa starten mot Tingsryd.

–Det var bra att vi fick den starten, men vi somnade av lite efter det. Jag tror inte killarna trodde att det skulle gå lätt men det kan ha varit lite undermedvetet. Vi fick vara ganska bestämda i pausen men i tredje perioden jobbade vi på starkt och det är bra att vinna på det här sättet också, sa Leif Strömberg efter den viktiga segern.