Fyra spelare har i nuläget kontrakt med Vita Hästen även över nästa säsong: Marcus Eriksson, Mattias Kalin, Wilhelm Westlund och Jens Hellgren.

En solid grund att stå på – men det är ett idogt jobb som väntar Leif Strömberg under våren och en bit in på sommaren för att få alla pusselbitar på plats.

Vilka vill Strömberg förlänga med? Vilka vill han skeppa iväg?

Artikelbild

| Rickard Palmberg.

Sportens Kenny Wiis tycker att Hästen bör lägga extra krut på att behålla följande kvintett:

1) Rickard Palmberg, forward

– Palmberg var dominant och visade att förra säsongen inte var en slump. Han är en stjärna i hockeyallsvenskan och vräkte in mål för Hästen – fram till skadan förstörde allt. Jag är inte förvånad över SHL-intresset som fanns kring Palmberg i vintras, men med tanke på skadeproblemen lär det ha kallnat på den fronten. Intresset från andra allsvenska klubbar kommer dock att vara stort. Vita Hästen bör göra allt i sin makt för att behålla sin store sniper, som har potential att vinna hela seriens poängliga nästa säsong.

2) Henrik Nyberg, forward

Artikelbild

| Henrik Nyberg.

– Nyberg var sargad och petad i Södertälje, fann glädjen och spelet igen i Huddinge, och tog sedan för sig rejält när Vita Hästen plockade upp honom. Nyberg visade att han hör hemma på elitnivå. Poängmässigt tappade han visserligen på slutet, men spelmässigt såg jag många saker som jag gillade. Om Danderydssonen får förtroendet och arbetsro ser jag en stark framtid för honom. Verktygen finns på plats.

3) Jesper Samuelsson, forward

Artikelbild

| Jonathan Tholander.

– Kulturbärare och pålitlig poängplockare. Det här behöver inte ens motiveras. Om "Sama" vill lira en säsong till, så är det inget snack om saken.

4) Pontus Sjögren, målvakt

Artikelbild

| Daniel Josefsson.

– Ett par svaga matcher per säsong har alla burväktare. Men Sjögren har i nästan varje match gjort vad målvaktsspel handlar om: gett sitt lag chansen att vinna. Väldigt erfaren och fortfarande väldigt hungrig och rörlig. En sista utpost att lita på.

5) Jonathan Tholander, forward

Artikelbild

| Emil Eriksson.

– Poängmaskinen i hockeyettan hade länge en tuff tillvaro i den högre serien. Smålänningen har mycket i sig och jag tyckte han fick ett lyft i och med Leif Strömbergs intåg. Tholander har bytt klubb under sin seniorkarriär nästan lika ofta som män byter kalsonger. Nu är det läge att göra en andra raka säsong i samma klubb, hitta tryggheten – och blomma ut. Jag är nyfiken på vad snabbskrinnaren kan hitta på nu när han vet vad hockeyallsvenskan handlar om.

Vilka spelare ska det finnas ett frågetecken kring? Jag tycker att dessa bör hänga löst:

Artikelbild

| Patrick Nilsson.

1) Patrick Nilsson, forward

– Hårfagre Nilsson har varit ifrågasatt under stora delar av säsongen. Det är inte mycket som har stämt för honom, inte minst offensivt. Jag tror att Nilsson kanske får räkna med spel i hockeyettan nästa vinter.

Artikelbild

| Jesper Samuelsson.

2) Daniel Josefsson, back

– Supermeriterad, superrutinerad och superproffsig. Men allt har sin tid och Josefssons tid på elitnivå börjar rinna ut. 36-åringen har haft en negativ trend de senaste säsongerna och jag ser inga tecken på att nedförsbacken kommer att plana ut.

3) Albin Ivarsson Hamberg, forward

– Centern spelade i division 3 så sent som 2016 och har gjort kometkarriär på slutet. Han kom in och breddade truppen och utförde sin uppgift på ett godkänt sätt. Men något allsvenskt material att satsa på är det inte, ännu i alla fall.

4) Kevin Elgestål, forward

– Det finns mycket inom unge Elgestål. Han har tagit för sig lite mer för varje säsong i Vita Hästen, men utvecklingen hade kunnat vara ännu starkare. Kevin skulle nog må bra av att testa vingarna i en annan miljö.

5) Emil Eriksson, forward

– Kumlasonen sliter alltid och gör ett hårt jobb i match efter match. Erikssons tjänster kan komma väl till användning någon annanstans. Vita Hästen har dock lite för många spelare av hans kaliber, och då får Eriksson stryka på foten.