Den otäcka scenen från hockeyettan när Västerås IK:s Niclas Lehmann tacklas blodig och blir liggandes på isen har upprört många i Hockeysverige.

Tidigare Hästenbacken Morgan Hassel var sjuk, missade långresan, men fick uppleva situationen framför bildskärmen.

– Vi har verkligen fått ihop en skön grupp här i Västerås. Jag mådde verkligen riktigt dåligt då jag såg smällen, det var jobbigt, berättar Hassel.

Den bryska tacklingen kom efter bara 28 sekunders spel från Albin Eklund. En spelare som var inblandad i en annan omskriven incident matchen innan. Piteås målvakt Joel Vännström blev överkörd av samma kille och drabbades av hjärnskakning. Enligt PT.se var det en planerad attack. Den gav dock ingen avstängning.

Västerås IK skrev ett öppet brev på sin hemsida till Bodens HF. Klubben stängde självt av sin spelare efter det andra överfallet.

– När jag tittade på elitprospects.com så verkade det lite lustigt att han spelade överhuvudtaget. Han hade knappt varit på is de senaste två säsongerna, berättar Hassel som uttryckte sin frustration över vad som hänt på twitter.

– Vad jag hörde senast mår Niclas bättre och har hämtat sig. Han fick en fraktur på käken och behöver opereras, berättar Hassel som själv varit febersjuk den sista veckan.

Sedan backen lämnade Norrköping och Vita Hästen har han funnit sig till rätta i Västerås. Den klassiska hockeyklubben är på väg uppåt igen efter det ekonomiska bakslaget.

– Klubben har startat upp och gör det med sunda mål- och förutsättningar. Våra arbetsgivare och stans supportrar vill verkligen Västerås bästa och hela stan har slutit upp bakom klubben. Vi har publiksiffror som ett bättre allsvenskt hockeylag och på gratismatchen hade vi drygt 4600 åskådare. Går vi långt kan det bli ett riktigt drag, säger Hassel.

Den egna tillvaron har också fått en nystart.

– Jag och sambon trivs jättebra. Det är nära till Fagersta där jag kommer ifrån, så vi får mycket besök nu. Vi har fått en son som blir fem månader i slutet på februari. Det är ett nytt liv och lite andra grejer att tänka på, säger Hassel.

Han ser inte alla matcher Vita Hästen spelar, men så många han hinner.

– Jag har fortfarande mycket kompisar därnere.

Tror du ni kan mötas i en eventuell kvalserie?

– Det är om vi tar en av platserna, men nej. Jag har sett Hästen de sista matcherna och jag tycker laget ser så pass stabilt ut nu och spelar så bra att de kommer klara sig från kval. Är bara truppen hyggligt skadefri och ska de kunna slippa det och kanske kunna ta en av slutspelsplatserna, säger Hassel.