Med sina 14 mål (på 26 matcher) är Rickard Palmberg den klart bästa målgöraren i Vita Hästen.

Det behövs ingen examen i hockeytaktik för att räkna ut att han är saknad i truppen.

– Det är hemskt att vara borta så här länge. Jag hade problem med en axel förra säsongen, men annars har jag haft tur med skador i karriären, säger Rickard Palmberg.

Artikelbild

| Efterlängtad. Rickard Palmberg har mycket att tillföra Vita Hästen.

– Jag är väldigt spelsugen så klart. Jag har väl missat åtta-nio matcher, det är jobbigt att inte kunna hjälpa laget.

Under onsdagen genomförde Palmberg sitt andra ordentliga ispass med laget. Ett stort steg i rätt riktning.

Men några tydliga besked går inte att ge.

– Jag är inte hundra procent ännu utan får ta det här dag för dag. Skadan läker som den ska, och ska inte kunna förvärras av smärta. Men jag kan inte spela och ha hur ont som helst, jag måste kunna göra mig själv rättvisa, säger Rickard Palmberg som fortfarande känner mer eller mindre smärta när han tränar.

Du spelade en del skadad innan du klev av fullt i december eller hur?

– Ja. En match spelade jag bara power play, det blev väl runt tre minuter, bara för att vårt PP funkat så bra. Men det var inte optimalt med en dålig baksida och det märkte vi snabbt. Jag blev kall av att sitta på bänken och man kan inte spela power play stillastående.

Att du är med mot Södertälje är för mycket begärt?

– Vi har inte diskuterat det ännu. Chansen finns, men jag vill inte jäkta fram något även om jag verkligen vill vara med i det här skedet av serien. Det är dumt att spekulera.

En annan spelare som står på skadelistan just nu hos Vita Hästen är August Gunnarsson – lagets näst främste målskytt med nio fullträffar.

Gunnarsson var också på is under onsdagen, men genomförde ett betydligt lugnare pass.

– Jag kan köra uppvärmningsövningar och detaljövningar. Men kroppskontakt undviker jag, säger Gunnarsson och lägger till att han dras med en underkroppsskada.

August har tidigare gjort en comeback från den nuvarande skadan, men tvingade alltså till ytterligare vila.

– Det är väl runt två veckor jag har varit borta nu. Jag är inte hundra. Men jag tar det hela tiden dag för dag, och den här gången tänker jag inte riskera något och spela match för tidigt, säger August Gunnarsson.

– Men jag behöver verkligen komma ut på isen i den mån det går. Jag får abstinens av att vara vid sidan. Dessutom lider jag med killarna när det blir så tunga förluster som mot Modo.

När kan du vara tillbaka i spel?

– Jättesvårt att säga. Det kan vara i morgon, det kan vara om en månad.