Viktor Kokman har prenumererat på förstaspaden i Vita Hästen i tio matcher i rad. Marcus Hellgren Smeds senaste match från start var borta mot Tingsryd den 16 december innan han åter fick chansen hemma mot Leksand.

Hans moderklubb.

– Jag fick reda på att jag skulle spela i tisdags och det kändes ju bara inspirerande. Jag har väntat länge på att få börja spela igen. Det var extra roligt att det var mot Leksand också. Det var en härlig utmaning på förhand, säger den 24-årige målvakten efter torsdagsträningen.

Artikelbild

| Marcus Hellgren Smed.

Var det lite av tanken också? Du gjorde ju en kanonmatch mot dem när ni vann borta.

– Jag vet faktiskt inte. Jag var bara glad att få spela igen.

Vita Hästen jobbade ikapp 0–3 till 2–3 men orkade inte hela vägen. Ingen skugga ska dock falla över målvaktssidan. Leksand sköljde över Hästen i den första perioden men tack vare Hellgren Smed stod det bara 0–1 efter 20 minuter.

– Det började bra. Leksand var ganska heta i början. Sen blev det en lite speciell match efter första perioden. Det var synd att vi inte hann ikapp dem. Det blev något mål för mycket i andra perioden. Det var segt.

Artikelbild

| Marcus Hellgren Smed och Viktor Kokman.

Men din match i matchen då, även att ni fick stryk?

– Det kändes ju bra. När man har varit borta för länge är det lätt att man kanske jagar för mycket. Men de puckarna jag behövde vara aggressiv på försökte jag vara aggressiv på, och sen hålla mig lugn på resten. Jag tyckte ändå det var en ganska bra insats.

Du hade en skön plock på ett närskott precis framifrån.

– Mm, precis. Det var skönt.

Sköt han i plocken eller hann du vifta till?

– Vi säger att det var en bra räddning, haha.

Karlskrona borta på lördag är nästa utmaning för tabelljumbon Vita Hästen. Marcus Hellgren Smed hoppas på mer frekvent spel resten av våren. Även om han stöttar kollegan Viktor Kokman vill han självklart vara på isen i stället för i båset under matcherna.

– Han har gjort det jättebra i mål så det är inget snack om den saken. Sen har vi ju även spelat bra som lag och fått några vinster. Men jag vill ju spela och känner att jag också hade kunnat göra det bra på isen. Jag får helt enkelt bara jobba på själv. Ligga i på träningarna och vara förberedd när väl chansen kommer, säger han.

Hur ser du på ert tabelläge?

– Jag kollar inte så mycket och räknar men vi förstår ju att vi ligger långt ner. Det är poäng som ska tas och vi tar bara en dag i taget. Det är bara klyschor men det är så man måste göra. Det är tre poäng som gäller nästa match. Vi är optimistiska, säger Marcus Hellgren Smed.