Vita Hästen har en träningsmatch kvar. Sedan är det fullt fokus på den allsvenska premiären hemma mot Pantern som gäller.

Under försäsongen har laget hunnit med ett gäng andra aktiviteter utöver träningar och matcher.

Det senaste: en guidad tur i Norrköping i en spårvagn.

Artikelbild

| Arvid Degerstedt log brett trots att han fick hämta bullar i mängder åt sina lagkamrater.

Hela truppen slog sig ner i spårvagnen av äldre modell. Ordföranden Yvonne Anglesjö hade ordet först innan hon lämnade över mikrofonen till Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping.

Turen startade och slutade vid Stadsbiblioteket. Däremellan åkte de till Norrtull, längs Drottninggatan, ut till Ljura och Hageby och nyförvärven fick se en hel del av deras nya stad.

Lars Stjernkvist berättade bland annat om lindarna vid promenaderna, hur Folkparken kom på plats och om sin beundran för Markus Krunegård. Stjernkvist hann även med några quizfrågor där skåningen Amil Krupic briljerade med att kunna att Gunnar Nordahl är Norrköpings störste fotbollsspelare genom alla tider och framför allt att Gunnar smällde dit 43 mål när han en gång vann skytteligan i Serie A. Föga förvånande smällde Vita Hästen-produkten Jesper Samuelsson även han in några pricksäkra svar på Stjernkvists frågor.

LÄS MER: "Jag var nästan lite desperat".

Artikelbild

| Lukas Löfquist och Erik Borg.

Spelarna klev av spårvagnen med glada miner.

– Det var jäkligt bra. Jag är ju ny i Norrköping så har inte jättebra koll förutom det lilla jag har sett hittills. Det är trevligt att lära känna staden, säger backen Gustav Ahnelöv med rötter i Stockholm och som senast spelade i engelska Coventry Blaze.

Artikelbild

Lars Stjernkvist.

Vad är dina intryck än så länge av Norrköping?

– Jag trivs jättebra än så länge. Det är en trevlig stad med bra "size". Allt man behöver finns, och det händer lite i staden vilket jag uppskattar.

Artikelbild

Men spårvagn bräcker inte tunnelbana?

– Haha. Tunnelbanan fick sig en liten snyting under turen. Det var roligt. (Stjernkvist nämnde att Norrköping behöll sina spårvägar medan andra städer monterade ner, men att spårvägarna nu är på väg tillbaka och Norrköping hyr ut spårvagnar till Stockholm).

Artikelbild

Gustav Ahnelöv är inte annorlunda – som alla andra längtar han till seriepremiären.

– Vi har ett skridskostarkt lag. Lite orutinerat kanske, men jag tror på oss. Alla går och väntar på att allsvenskan ska dra igång. Vi ska se till att allt sitter i sista träningsmatchen, säger Gustav Ahnelöv.

Artikelbild

Vad kan supportrarna förvänta sig av dig?

– Jag går in med attityden att jag vill vara en av de ledande backarna som "Leffe" kan lita på. Jag har tidigare spelat med power play, men i Hästen har det även blivit en del i box play vilket är jäkligt kul.

En rimlig målsättning för Vita Hästen, vad är det?

– Topp 8. Efter det kan vad som helst hända. Vi ska inte ta oss vatten över huvudet och säga etta eller tvåa. Men jag tror definitivt att vi har en god chans på slutspelsserien.

LÄS MER: Hästen-backens höga äventyr i Afrika.