– En intensiv spelare med hög intensitet som tar rakaste vägen till mål med hög arbetsmoral och teknik som är mycket viktigt för oss i Vita Hästen, säger tränaren och sportchefen Leif Strömberg i ett pressmeddelande.

20-årige Simon Krekula gjorde 35 SHL-matcher för Skellefteå den gångna säsongen. På dessa producerade han två poäng. Utöver det gjorde han även 14 matcher i Skellefteås J20-lag med åtta pinnar som facit.

Krekula spelade även tre matcher med juniorlandslaget och var utlånad i 13 matcher till Piteå i hockeyettan. Men nu väntar alltså debut i landets näst högsta serie.

– När det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Skellefteå så började jag titta mot hockeyallsvenskan och då kom Hästen på tal. Det kändes bra och jag har hört mycket bra om klubben och staden, säger Simon Krekula.

Under tiden i SHL fick Simon Krekula främst speltid i defensiva situationer. I Hästen hoppas han kunna bidra mer i en offensiv roll.

– Jag vill komma in mer i seniorkarriären och hoppas utveckla mitt offensiva spel ytterligare. Jag gillar att spela med puck och ser mig som en tvåvägsspelare, säger Simon Krekula.

Simon Krekula kommer att flytta till Norrköping i slutet av sommaren när laget samlas.

– Jag är riktigt taggad inför säsongen. Av det jag sett så är det en fin stad och ligan är bra, säger Simon Krekula.