Det blev bara en periods spel mot Almtuna för István Bartalis. Vita Hästens nyförvärv blev liggande på isen ett tag i slutet av perioden och missade sen de två sista perioderna.

28-årige István fanns inte heller med på lagets torsdagsträning och vill det sig illa kan den ungerske landslagsmannen tvingas vila ett tag framöver.

– Han fick en smäll mot ena axeln och läkaren som var på plats i samband med matchen bedömde att han skulle vila efter det. István kände sig lite snurrig så det kan även ha påverkat huvudet. Han kände sig inte helt 100 idag (torsdag) heller, berättar Vita Hästens tränare Tony Zabel.

Han hoppas att István kan köra fullt snart igen, men dagen efter smällen var det fortfarande oklart. 

– I och med att han kände av det mot huvudet blir det att "hjärntrappan" sätts igång. Nu får han själv och läkaren bedöma fortsättningen, men jag räknar i alla fall inte med att han tränar under fredagen heller, säger Zabel.

Simon Krekula saknades mot Almtuna, men kunde träna igen på torsdagen. För nye Joakim Hälleström, som är skadad och inte kunnat träna på ett tag, väntar nya tester i början av nästa vecka.