Det kändes som om hemmastarka Pantern hade bra koll i 60 minuter.

Vita Hästen gavs inte mycket utrymme även om det rent målmässigt var jämnt länge.

Vita Hästen tog till och med ledningen genom backen Jens Hellgrens mål i numerärt överläge, men det blev bara en 20 sekunder lång glädje innan 1–1 satt bakom Pontus Sjögren.

Hästen räddade flera raka numerära underlägen i mittperioden och spelade upp sig något i fem mot fem. Men i sista perioden kom den retroaktiva utdelningen för Pantern.

Vita Hästen åkte på en utvisning på grund av för många spelare på isen och då gjorde Pantern 2–1.

Vita Hästen försökte lyfta spelet men neutraliserades av Pantern. Kim Johansson styrde in 3–1 efter 52.29 och den definitiva spiken i kistan kom när Sebastian Selin satte fyran i tom kasse.

Strax innan det hade Vita Hästen haft en sista möjlighet i fem mot fyra men kunde inte utnyttja det läget. Därmed sprack segersviten i Malmö den här kvällen.

Det blev en lång resa tur och retur den här onsdagen med noll med sig hem i bagaget. Vita Hästens tränare Jonas Johnson kunde bara konstatera att det inte ville sig i Malmö den här gången.

– I första hade de ett visst övertag men jag tycker ändå att vi löste det på ett bra sätt. Synd att kvitteringen kom så snabbt efter vårt mål. Det var lite olyckligt att vi ramlade där också. I andra klarade vi av ett antal powerplay för dem på ett bra sätt. Vi krigade verkligen och kunde freda oss. Synd att inte vi kunde utnyttja vårt powerplay sen. Då hade matchen kunnat fått en annan vändning, sa han strax efter slutsignalen.

Slutperioden inleddes på sämsta tänkbara sätt med den "onödiga" utvisningen som Pantern gjorde 2–1 på.

– Det känns som det är småsaker som avgör. Det är synd att vi åker ut för att linjemannen hittade det där. Jag tyckte de hade ganska tidiga byten också men vi ska inte skylla på det. Sen blev det en kamp och det var ändå match till slutet även om det blev 4–1. Det är väl en styrka i sig ändå, sa Johnson.

Det kändes ändå som om Pantern inte tillät så mycket. Ni hade svårt att få till några längre anfall.

– Jo, det är väl lite som du säger. Pantern är bra men det visste vi innan också. Tidigare har vi fått till det och haft marginalerna på vår sida men de var bra på att komma ur egen zon.

Hur känns det att sviten på sju matcher bröts?

– Det är inget att fundera över. Nu får vi försöka att släppa den här matchen och gå vidare.

Närmast väntar AIK hemma på fredag.