Det har spekulerats under en längre tid om övergången och under onsdagen presenterades Halmstads poängkung Erik Borg som ny spelare i Vita Hästen.

– En spelskicklig tvåvägscenter som har både stor spelskicklighet och poängsinne, och som dessutom är stark i det defensiva jobbet. Jag hälsar Erik välkommen till Hästenfamiljen, säger sportchefen/huvudtränare Leif Strömberg i ett pressmeddelande från Vita Hästen.

21-årige Borg öste in poäng för Halmstad i hockeyettan (53 poäng, 20 mål samt 33 assists) och lånades sedan ut till Tingsryd i allsvenskan där det blev två mål på sju matcher. Men nu väntar alltså spel i Vita Hästen.

– Det är fantastiskt kul, det har varit ett mål att ta sig till hockeyallsvenskan. Man går hemma och längtar till att det ska dra igång och jag har hört mycket bra saker om klubben, staden och laget via Kevin Elgestål som jag känner sedan tidigare, säger Erik Borg.

På isen beskriver Erik Borg sig som en hårt jobbande tvåvägscenter med sinne för poäng. Vid sidan av isen.

– Är jag en glad kille som tycker livet är allmänt bra, säger Erik Borg.

Att föregående säsong fått chansen att prova på allsvenskt spel var nyttigt menar Erik Borg. Samtidigt är han väl medveten om att det krävs hårt jobb för att ta en plats i ett hockeyallsvenskt lag.

– Ligan är jättebra och jag är tacksam för att jag fick chansen några matcher förra året. Sedan är det mycket nytt runt omkring också, det är ett stepp upp med media och allt, säger Erik Borg.

Avtalet löper över säsongen 2018/19.