28-årige Rickard Palmberg har varit en av Vita Hästens bäste poängspelare de tre senaste säsongerna i allsvenskan. I höstas ledde han seriens poängliga innan en ljumskskada satte stopp för spel i stort sett från december och säsongen ut. Med skadan läkt är han förstås ändå het på spelarmarknaden. Båda allsvenska konkurrenterna AIK och Södertälje uppges vara på jakt efter Palmberg, skriver Hockeypuls.

Palmberg har sin rötter i Stockholm och ska enligt sajten vilja flytta hemåt efter många års flackande på olika håll i Sverige. Det verkar som att han lämnar Norrköping och Vita Hästen efter två och en halv säsonger.

– Vi har fått ett bud från Vita Hästen som vi tackat nej till, men de får gärna komma med ett nytt bud, vi har en bra dialog och inget är bestämt, säger agenten Mikael Rosell till Hockeypuls.

– Om Rickard bestämmer sig för Stockholm är både Södertälje och AIK bra alternativ, men Rickard är 28 år, jag tror att den sportsliga satsningen kan väga tungt i vilken klubb han går till, säger Rosell vidare.

Rickard Palmberg har spelat 101 allsvenska matcher med Vita Hästen och har totalt noterats för 47 mål och 76 poäng i de matcherna.

Nu riskerar poängmaskinen vara förlorad för Vita Hästen.