Den 23-årige halläningen gästar vår podd Vita Stjärnan dagen efter tunga 2–5 hemma mot Södertälje.

– Jag hade väldigt svårt att somna. Det sitter fortfarande i. Vi själva agerade katastrof i vissa lägen, säger Krupic och suckar.

Med fem matcher kvar av grundserien ser det oundvikligt ut att börja ställa in sig på kvalspel, trots den starka poänguppryckningen efter nyår.

Men att ta in åtta poäng på fem omgångar för att komma förbi Tingsryd känns inte rimligt. Amil Krupic hävdar dock att det är "dag för dag" som gäller men han kan heller inte blunda för tabellen.

– Alla har stenkoll, annars skulle jag ljuga, säger han.

Finns det någon mental förberedelse för att det lutar åt kval?

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte har det också, eftersom vi ligger där vi ligger. Alla tänker nu att det troligtvis kommer bli det.

Oavsett vilket har Vita Hästen nytta av att avsluta serien på bästa sätt, om inte annat så för att få med sig en positiv trend och känsla.

– Det gäller att komma in med ett bra flow till kvalserien. Jag spelade kvalserien uppåt med Kristianstad för två år sedan. Allt flöt bara på då även om vi missade att gå upp i sista omgången. Då är hockey det roligaste som finns. Det gäller att komma in med ett bra självförtroende för oss genom ett par bra matcher nu, och tro på spelet. Då ska vi kunna lösa det, säger Krupic bestämt.

Backen är ny för säsongen i Vita Hästen och har en brokig bakgrund. Efter ungdomsspel i hemstaden Halmstad blev det pendling till Ängelhom och Rögle redan när han gick i åttan. Det medförde också att han är en av få som har spelat TV-pucken för två olika distrikt, både Halland och Skåne.

Amil Krupic spelade i landslaget som 16–18-åring men flytten till storsatsande Malmö Redhawks som 18-åring blev för stort.

– Jag lärde mig ändå otroligt mycket, konstaterar han i efterhand.

Där fick han också uppleva en rejäl avhyvling av dåvarande tränaren Björn Hellqvist efter en mindre lyckad träningsmatch mot Troja/Ljungby.

– Han kapade bara rakt av, till alla. Det sista han sa var "Amil, du var sämst i matchen", säger Krupic och ler åt minnet i efterhand.

Han fick ett break och ett äventyr med ett år i Kanada. Amil Krupic spelade för Saskatoon Blades i WHL säsongen 2014/15.

– Det ligger i Saskatchewan, i mitten av Kanada, och är kallt. Ruskigt kallt.

Den kanadensiska hockeyn bjöd dock på värmande fysiskt spel och Amil Krupic berättar om hur barnen jublade framför tv:n så fort det blev slagsmål i matcherna. Inte riktigt som den svenska skolan med andra ord.

Fick du uppleva det själv på matcherna?

– Två-tre gånger fick jag träna på att slåss under träning. Den sista matchen på året längtade jag bara hem men då hände en grej. Det var en kille som tog mig. Han drog mig i nacken och jag tackar Gud att jag lever i dag, haha. Han hade redan slagits med en kille och så var det någon som rappade honom efter slagsmålet. Då trodde han det var jag så han slet sig loss från domaren och tog mig. Det finns på youtube.

Var det en stor kille?

– Ja. En stor kille, stark. Han hade spelat för Washington några matcher också.

Efter tre år i division 1 med Kallinge-Ronneby och Kristianstad växlade Krupic upp en nivå med flytten till Norrköping i somras.

– Det var en omställning men jag har fått mycket förtroende och jag tycker jag är värd det. Jag var lite åsidosatt i början men sen tog han (Leif Strömberg) in mig och sa att jag kommer få spela. I början fick jag vila ett byte om jag hade gjort ett misstag men nu har jag förtroende och får spela. Misstag kommer alltid. Men nu när jag känner att jag har det förtroendet, och ändå får spela, då har det rullat på bra, konstaterar Krupic.

Han berättar att Strömberg inte ger honom en lugn sekund, och han gillar det.

– För mig har det varit bra. Han är på mig hela tiden och det måste han nog vara. Jag känner det själv och jag håller med Leffe i allt han säger. Jag får inte ta semester från någon träning. Jag börjar mer och mer inse att jag måste vara varenda dag och det är genom hans förtjänst jag är det.

– Det gäller att jag är på topp varenda match också och spelar mitt spel. Då vet jag att jag kommer få spela och hålla mig kvar i den här ligan, säger Krupic.

Podden innehåller självklart en hel del annat, bland annat en beskrivning av hushållssysslorna i lägenheten som han delar med backkompisen Gustav Anelöv. Amil Krupic berättar också om hur jobbet som fiberanläggare i Kristianstad gjorde att han skadade axeln av allt skyfflande, och hur det påverkade hockeytränandet negativt.

Det blir också en lång utsvävning om fotboll. Amil Krupic spelade för Halmstads BK som ung innan hockeyn blev nummer ett.

Han har stenkoll på de IFK-bekanta halläningarna Niclas Eliasson, Sead Haksabanovic och Isak Pettersson och har två svenska favoritlag: HBK och Malmö FF.

Hur hade det gått om Amil Krupic hade fortsatt med fotbollen?

– Jag känner Richard Magyar lite. Han har varit i "Bajen", HBK och Tyskland nu. Om han spelar i tyska andraligan så hade jag kunnat spela i Bundesliga, säger han och skrattar.