Det är på klubbens Facebook-sida som Sundsvall Hockey går ut med nyheten att man säkrat upp 66-åringen i sin nysatsning. Klubben har stått utan A-lag under ett par år men startar nu om i division 2. Då kommer "Kung Sune" tillbaka till klubben som han inledde sin tränarkarriär i under slutet av 1980- och början på 1990-talet.

Han var även tillbaka där i början på 2000-talet.

Då handlade det om division 1 respektive allsvenskan men nu är det alltså en nivå ner för den klassiska klubben som gör en omstart.

– Jag har arbetat på elitnivå under många år, så jag vet vad som krävs för att nå toppen. Några kanske undrar varför jag så här på ålderns höst tar mig an ett division 2-lag? Men att få bli en del i nya Sundsvall Hockeys utvecklingsresa känns riktigt spännande. Uppdraget är att utveckla föreningens unga talangfulla spelare till elitspelare på seniornivå. Sedan är det också att samarbeta med föreningens ambitiösa juniortränare och fina hockeygymnasium – tillsammans ska vi bygga ett utbildningssystem som levererar elitspelare även på sikt, säger Bergman till sajten.

Han kom in i Vita Hästen inför kvalserien under våren. Det blev Sune Bergmans andra sejour i Norrköping. Där lyckades han med uppdraget att rädda klubben kvar i hockeyallsvenskan efter att ha tagit hem kvalet före Kristianstad.

Men något nytt kontrakt fick aldrig Bergman som nu alltså tar klivet ner i hockeytvåan istället.