Man kan förstå hur Henrik Rommel resonerar. När två och en halv minut återstod av tredje perioden ledde Vita Hästen med 1–0 efter en fin insats i båda riktningar.

Då fick Vita Hästen ett power play – ett gyllene läge att punktera matchen.

I stället kom kvitteringen.

Artikelbild

Wilhelm Westlund slog ett olyckligt felpass i egen zon vilket ledde till att gästerna kunde få grepp om pucken, sätta upp ett anfall och till sist överlista Viktor Kokman som var lysande i kassen.

– Det är inte alltid så lätt att få ett powerplay i det läget. Vi hade varit lite tillbakatryckta och helt plötsligt ska vi äga puck och anfalla. Sen att det blir ett misstag – det är sånt som händer. Vi kan inte hänga upp oss på det, säger Henrik Rommel.

– Det är klart att vi hade velat ha en poäng till. Men samtidigt har vi två raka vinster, det känns bra nu, säger Henrik Rommel.

Och på förhand har ni tagit två poäng mot AIK med glädje?

Artikelbild

– Nja, det vet jag inte. Vi ska vara bra hemma. Vi var starka mot Björklöven också. Visst, AIK hade tre raka vinster inför det här, men vi ska inte kolla för mycket på vad andra lag gör.

Matchen var länge mållös. Chanser saknades dock inte.

Artikelbild

– Vi har en ganska bra defensiv. I tredje perioden växlar vi upp och får lite fler chanser. I de två första perioderna spelade vi lite mer stabilt, säger Henrik Rommel.

Vita Hästen nådde upp till 16 raka powerplay utan mål innan islossningen kom.

Artikelbild

Marcus Eriksson hittade Jesper Samuelsson som hittade Henrik Rommel.

Och Rommel bombade in 1–0 en bit in på tredje perioden.

– Riktigt skönt att få in första målet. Vårt PP har funkat okej stundtals, men vi har inte inte gjort mål. Det kommer mer och mer, säger Rommel.

– Det var länge sedan jag fick en sån träff.

Efter AIK:s sena kvittering kunde man tro att Vita Hästen kanske skulle vika ner sig.

Så blev inte fallet.

– Det är lätt att man går ner sig, men vi tog oss samman på ett starkt sätt. I förlängningen tycker jag att vi hade det mesta av spelet, säger Rommel.

Vita Hästen har nu fem poäng på de två senaste matcherna. De har kommit in i säsongen på allvar.

Henrik Rommel tycker att många underskattar Hästen.

– Men det är klart att jag tycker det. Jag tycker att vi känns bra och har kommit ihop som grupp. Alla gör ett jävla bra jobb, säger Rommel.

Vad betyder det för ert power play att Marcus Eriksson är tillbaka?

– Han är väldigt duktig med pucken. Det är skönt för oss andra. Han kan hitta bra passningar och hålla i pucken några sekunder extra när det behövs.