Det var i samband med hemmamatchen mot Pantern den 29 november som Vita Hästen gav sig in i FN-projektet UN Women, till stöd för kvinnor och flickor som utsätts för våld.

Vita Hästen skrudade om till orange, som var kampanjfärgen, och efter matchen auktionerades samtliga matchtröjor ut.

Nu är auktionen avslutad och den mest attraktiva matchtröjan satt på Vita Hästens nummer 21, den 21-årige göteborgaren Kevin Elgestål. Efter 42 bud inbringade hans tröja 1 625 kronor till UN Women, tätt följd av trion Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Pontus Sjögren.

Artikelbild

| Kevin Elgestål och Simon Mitman.

– Klart det är kul men jag hade inte koll på att min blev dyrast. Jag såg att den låg på tusen kronor ett tag. Det är kul att kunna bidra lite, säger Kevin.

Vet du vem som vann auktionen?

– Ja, min farfar var ute efter den och han har fått den också. Han kommer upp hit till jul och jag ska hämta ut den åt honom innan dess.

Totalt fick ni in 22 455 kronor.

Artikelbild

| Pontus Sjögren.

– Så mycket? Det är jättebra pengar och det är kul att vi kan hjälpa till.

Hur mycket koll fick ni på hela projektet?

Artikelbild

| Christian Kåsastul och Wilhelm Westlund.

– Bra koll. Vi hade träff med dem som står bakom och har fått bra information. Det här är ett jättebra initiativ. Att man inte ska utsätta kvinnor för våld står ju alla bakom alla dagar i veckan. Det låter rätt logiskt i mina öron.

De orangea tröjorna hade en gynnsam effekt på resultatet också. 4–1 mot Pantern är den senaste segern för Vita Hästen, och den enda på de sju senaste omgångarna.

Artikelbild

| Marcus Eriksson.

– Jag vet. Det har gått tyngre sedan dess men vi jobbar på att bryta trenden, säger Kevin Elgestål.

Ni kanska ska försöka köpa tillbaka alla tröjorna igen?

– Haha, kanske det. Det var inget fel på dem. Jag tyckte till och med att de kändes skönare. Det var bara positivt med de tröjorna.

Vita Hästen får nog finna sig i att hitta en vinnande formel även med röda eller vita dresser. Nästa möjligheter finns i två E22-derbyn, hemma mot Oskarshamn på onsdag och borta mot Västervik på fredag.

– Vi måste bli lite bättre i fem mot fem. Det handlar om att få bättre driv på kassen och att få pucken dit också. Mot Timrå senast tycker jag det var ett steg i rätt riktning i alla fall. Men det är små marginaler och det gäller att göra allt hundraprocentigt varje dag.

Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö gick nyligen ut och sa att säsongens målsättning är att hänga kvar i första hand, inte komma topp åtta.

– Jag tänker väl inte riktigt på det. Det är jäkligt tight i tabellen i nuläget. Vi vill vinna varenda match och komma så högt upp som möjligt, säger Kevin Elgestål.