Det blev en ny, snöplig förlust för Vita Hästen, då man föll med 0–1 hemma mot AIK på fredagskvällen. Vita Hästens målvakt Marcus Hellgren Smed var självklart besviken efter matchen.

– Det är surt, väldigt surt. Jag tycker vi står upp jättebra idag och jag tycker vi är bra över hela banan. Det är jävligt segt att vi inte får in några mål, säger Hästens målvakt och fortsätter:

– För vi är värda poäng i den här matchen och det har varit så i några matcher innan, men vi kan inte skylla på det längre, vi måste börja göra mål och ta poäng.

Detta var andra matchen i rad som Vita Hästen blev nollade. Pucken ville bara inte in i mål. Både på grund av Hästens ineffektivitet, men även på grund av gästerna.

– AIK är väldigt bra på att försvara sig och speciellt när de får med sig en ledning från första perioden. Sen i tredje tycker jag vi skapar en del lägen, men samtidigt så försvarar de sin ledning bra. Vi gör allt vi kan, men det är bara att rida vidare på det här och försöka komma tillbaka nästa match, säger Hellgren Smed.

Men känns det inte som att ni spelade upp er ikväll jämfört med matchen mot Almtuna?

– Jag håller med. Mot Almtuna kändes vi väldigt trubbiga framåt och att vi inte skapade så mycket lägen och blev låsta. Idag blir det bättre, det gäller bara att vi håller i den här defensiven och sen att vi får in några kassar, berättar Hellgren Smed.

Trots noll mål framåt verkar Hästen ha hittat harmoni i sitt försvarsspel. Tre puckar har Hellgren Smed släppt in på de två senaste matcherna.

– Det är små marginaler. Men samtidigt tycker jag att vi har blivit bättre i defensiven och vi ger dem inte så mycket gaps och spelvändningar. Vi spelar lite tightare i egen zon så de inte kommer till lite farligare lägen, säger Hellgren Smed.

Då är det bara offensiven som behöver slipas vidare på?

– Ja precis, det ska vi göra, svarar Hellgren Smed.