LÄS MER: Hästens tre bästa

LÄS MER: Vita Hästen föll med klara siffror

Det var en avslagen ingång i matchen eftersom Hästen redan är klart för negativt kval.

Artikelbild

| Christopher Fish.

Det blev inte mycket mer action i hallen med säsongens sämsta publiktillströmning (dock 2 008 som officiell siffra) eller att mediakuben inte fungerade.

Eller att Pantern gjorde 0–1 med första skottet på mål och 0–2 på det andra.

Att Vita Hästen vann skotten med 10–3 i första perioden var en klen tröst.

– Vi kom inte alls ut som vi vill även om vi har snackat om det. Sen kan man säga vad man vill om målen. Första var ett skott i rundeln som studsade förbi backen och det andra var ett powerplay-mål, konstaterade Christopher Fish när han kom ut från omklädningsrummet som en nyduschad människa.

Artikelbild

| Linus Andersson.

I mittperioden blev det i alla fall lite känslor på isen med tjuriga dueller och efterslängar. Hästen fick nya möjligheter i powerplay men kunde inte trycka in pucken förbi Lars Volden.

Tredje perioden? Det saknades inte vilja inför hemmapubliken men Vita Hästen kom inte upp i de sista procenten i någon kategori egentligen.

Artikelbild

| Jesper Samuelsson.

Hästen nollade även i sitt åttonde powerplay och i stället tryckte Pantern in 0–3.

Det blev en sömnig fredagskväll i Himmelstalundshallen medan klockan tickade mot slutsignalen som inte heller fungerade på grund av det tidigare strömavbrottet.

Artikelbild

| Björn Svensson.

Vita Hästen fick inte ens med sig ett tröstmål trots 30 avslut mot Volden. Christopher Fish försökte ändå se det positiva i situationen.

– Under hela matchen skapade vi ändå en del chanser. Vi vet i vilken serie vi ska spela om några veckor men för oss gäller det att spela som vi ska göra och försöka vara positiva. Andra och tredje var bra, där kom vi i alla fall upp i nivå. Sen är målskyttet steg två men vi måste ändå börja i rätt ände med bra spel, sa Fish.

Artikelbild

Noll mål på åtta powerplay?

– Ja. Nu är Rommel tillbaka även om han inte är hundraprocentig ännu. Vi har lite ny uppställning och hade skapligt bra spel men satte inte chanserna. Men det är självklart något vi måste jobba på varje dag, snacka om och träna på.

Artikelbild

Christopher Fish har varit i två negativa kvalserier. Han åkte ur allsvenskan med Västerås men i fjol hängde han kvar med Västervik.

– Jag har lite erfarenhet av att mobilisera kraft och energi. Med Västervik klarade vi oss galant. Det var tack vare att vi spelade som ett allsvenskt lag. Då ska det vara bra chans att klara kvalet, sa han.

Artikelbild

| Fredrik "Grizzly" Eriksson.

Två matcher återstår i grundserien, därefter lite uppehåll innan det sista allvaret drar igång med tio högdramatiska matcher.