LÄS MER: Känner sig inte trygg - har lämnat Norrköping

Tränaren Sune Bergman suckar när skadelistan kommer på tal. Den har varit lång i stort sett hela säsongen. I tisdagens mycket viktiga bortamatch mot Tranås saknas minst fyra, eventuellt hela sex spelare.

– Vi har inte så bred trupp men det är som det är. Vi får spela med de vi har, säger Sune.

Mattias Kalin, Henrik Nyberg och Simon Krekula är långtidsskadade sen tidigare. Mot Tranås saknas även August Gunnarsson medan det är frågetecken för backarna Daniel Josefsson och Wilhelm Westlund. Josefsson tvingades kliva av i förlustmatchen mot Kristianstad senast.

– En sårskada som även påverkar en hinna på någon muskel. Han testar på matchdagen, säger Sune om rutinerade Josefsson.

Westlund har problem med en axel och benämns som tveksam till spel. Däremot är Emil Eriksson och Kevin Elgestål i speldugligt skick efter sina tidigare skadeproblem.

– Forwardssidan är okej medan det blir värre på backsidan. Vi får försöka spela i anfallszonen, säger Sune och skrattar.

Tranås vann när lagen möttes i Himmelstalundshallen för några veckor sen, det trots stort övertag i skottstatistiken för Hästen.

– Vi gjorde ju inga mål, och så började vi väldigt dåligt. De sköljde över oss första fem. Därefter ägde vi matchen. Tranås kör som tusan, gasen i botten hela tiden. Det blir en kamp och förhoppningsvis kan vi göra lite mål. Vi kommer inte få fram någon skyttekung så här sent på säsongen, det finns inte i laget helt enkelt utan det handlar om att jobba in puckarna på mål, säger Sune.

Tidigare kval har det räckt med 18–19 poäng för att ta en av de två allsvenska platserna. Det behövs säkert fler i år. Med tre omgångar kvar har Kristianstad 16, Almtuna och Hästen 15.

– Tror vi behöver 24 för att komma tillbaka till allsvenskan, sista matchen avgör nog. Noll poäng mot Tranås och vi är körda, säger Sune.