Vita Hästen hade fyra backplatser att fylla på slutklämmen. I veckan gjorde klubben klart med Amil Krupic. Nu är ytterligare ett namn på den listan presenterat – Anton Danielsson.

Spelaren gjorde 25 matcher i grundserien för Skellefteå under säsongen och dessutom nio i slutspelet. Men det blev inga poängen för backen.

– Det är en spelare som har haft en fin karriär redan och kommer fortsätta att ha det, säger Strömberg.

Poängskörden är förmodligen ingenting som skrämmer slag på motståndarna. Men det är där Vita Hästen ska spela in sin roll och försöka ta till vara på talangen.

– Det är en ganska fysisk spelare, en stabil back, som är bra defensivt samt att han är välutvecklad. Vi ska jobba hårt med honom för att förbättra hans offensiva egenskaper, fortsätter Strömberg.

Danielsson är det andra nyförvärvet från Skellefteå som Norrköpingsklubben gör den här säsongen. Sen tidigare har Vita Hästen fått in forwarden Simon Krekula, med två SHL-säsonger innanför västen, som är ett år yngre än Danielsson.

– Skellefteå har gjort det förbaskat bra sen de gick upp i elitserien (nuvarande SHL, reds. anm.) med den infrastruktur de har.

Strömbergs relation till klubben från Västerbotten är också god.

– Jag känner både Tommy Samuelsson och Bert Robertsson riktigt bra. Sen har jag en bra dialog med sportchefen Micke Lindgren. Jag har kollat med dem innan vi värvat från Skellefteå och de har varit positiva, berättar Strömberg.

Lagbygget börjar så sakteliga ta form och snart är truppen spikad. Härnäst ska Vita Hästen förlänga med två backar, vilket väntas bli klart inom en snar framtid.

– Vi har koll på läget och vi riggar det sista i helgen inför säsongen, avslutar Strömberg.