Den norske backen var inte med på resan norrut och de två matcherna mot BIK Karlskoga (4–2) och Modo (0–1). Han skadade sig i mötet med Västervik dessförinnan.

Leif Strömberg vill inte säga för mycket om status på backen, men klart är att han ska få ett skydd för att känna av om det går att spela med.

– Han ska få ett skydd på benet, säger Strömberg.

Kan han spela mot Leksand?

– Vet ej.

I övrigt är skadeläget oförändrat. Både Ludvig Martinsson och Simon Mitman är fortsatt borta från den kollektiva träningen efter sina smällar mot huvudet. Martinsson fick sin mot Västervik medan Mitman åkte på smällen i mötet mot Oskarshamn, spelade mot Västervik men tvingades därefter till vila.

Båda lär, precis som Rickard Palmberg, vara tveksamma till spel mot Leksand.

Marcus Eriksson blev sjuk inför mötet med Modo, men det handlar "bara" om att bli frisk till onsdag för hans del.

Vita Hästen har varit aktiva i transfersammanhang den senaste tiden. Henrik Nyberg, Albin Ivarsson-Hamberg och Robin Karlsson har kommit in i truppen. Nicklas Sjölund har både hunnit värvas från Väsby och lånas ut till samma klubb igen. Dessutom har Malmös J20-målvakt Anton Malmberg registrerats för klubben för att täcka upp för eventuella skador på den positionen.

Om några dagar (15 februari) stänger transferfönstret för den här gången, och Leif Strömberg har inte stängt butiken helt. Så här säger han på frågan om klubben jagar något mer nyförvärv inför slutspurten på serien:

– Vi tittar lite. Men jag vet inte. Jag vill vara ärlig, men vi får se hur det blir. Jag kan inte säga mer än så just nu.