Henrik Rommel plockade av sitt gips över handen i lördags och efter ett par åksugna hockeypass är han redo för spel igen, för första gången på drygt tre veckor.

Den 24-årige stockholmaren gör comeback i onsdagens hemmarysare mot Tingsryd, där det mer eller mindre är segerkrav för att hålla hoppet vid liv.

Även backen Anton Danielsson, som har besvärats av en inflammerad armbåge, är tillbaka i spel.

Artikelbild

| Anton Danielsson.

Vita Hästen-tränaren Leif Strömberg välkomnar tillbaka båda två. Att få in elvamålsskytten Rommel i laget och powerplay-uppställningen gör inte ont.

– Han är i slag. Fysiskt är han i fantastisk form. Det har varit matchinriktad åkning på slutet och han är redo, han bombar på som vanligt, säger Strömberg med en kaffekopp i näven efter tisdagspasset.

Han går in i sin ordinarie roll direkt?

– Ja, det gör han. I dag spelade han ytterpar med Fish tillsammans med Emil (Eriksson). De ser bra ut.

Och det är bra att få tillbaka lagets bästa målskytt självklart.

– Ja. Någonstans är det så att det gäller att skjuta in pucken i mål. Det gör ju han och sen får han ju en hel del bra passningar av "Macke" och "Sama" så klart.

Danielsson är också helt tillbaka?

– Ja. Han har haft lite problem med en slemsäck men han ska vara redo också, konstaterar Strömberg som får fortsätta att avvakta besked gällande Mattias Kalin (närmast) och Simon Krekula.

Efter en stark start på januari har resultaten studsat emot Vita Hästen den senaste tiden. Matcherna mot AIK, Leksand och Karlskrona har gett noll poäng.

Marginalerna krymper och livlinorna minskar för varenda omgång i kampen om att undvika kvalspel.

Tolv matcher återstår och med 36 poäng kvar att spela om ligger Hästen 13 poäng bakom just Tingsryd – onsdagens motståndare i Himmelstalundshallen.

Viktigt är bara förnamnet med andra ord och förutsättningarna behövs inte dras en extra gång för Vita Hästens rutinerade tränare.

– Det är viktigt, helt klart, och vi kommer hantera den matchen så också. Det är vår hemmaborg och vi ska vara preparerade och spela bra.

Hur mycket räknar du i tabellen efter varje omgång?

– Det är klart jag gör det. För oss handlar det om att vi ska vara ramstarka, det var vad Rickard Rauge och jag sa till varandra i söndags. Sen vill vi vinna matcher så klart. Men vi ska agera som en enhet. Vi hade enormt mycket chanser i Karlskrona också och det gäller att skruva, skruva, skruva på det här hela tiden, säger Leif Strömberg.