Christopher Fish bröt en lång måltorka och kvitterade. Mattias Kalin visade känsla när han styrde in 2–1.

Och när Henrik Nybergs retur satt i nät kändes det som 3–1-pucken skulle avgöra kvällen.

Vita Hästens jubel fastnade i halsen.

Artikelbild

Målet dömdes bort.

Och matchen svängde.

Lukas Löfquist åkte ut, Södertälje satte 2–2-pucken och snodde extrapoängen i straffläggningen.

Nära, nära en trea.

Artikelbild

Men bara en pinne.

– Vi kunde lika gärna ha vunnit. Det är en bra bortamatch. Vi gör en hel del grejor och det finns massor att ta med sig, säger Daniel Josefsson efter comebacken.

Artikelbild

Backen som kallats tillbaka i ett prekärt läge för att hjälpa Vita Hästen medgav att det var spänt och nervöst men klev in med pondus och det syntes ingen ringrostighet från 37-åringen.

– Det ska vara nervöst, annars ska man inte hålla på. Jag tycker det kändes ganska bra. Hur det såg ut vet jag inte men min känsla är att jag klarade av det ganska bra. Jag kom in i tempot direkt och kunde spela en hel match egentligen kändes det som. Det var inga problem, fortsätter Josefsson.

Artikelbild

Och fick beröm av Leif Strömberg:

– Han spelar jättebra. Det som är bra med Daniel är att han gör de enkla sakerna, det är inte alltid så enkelt. Han lägger en bra nivå för de andra unga backarna som lär sig mycket av att spela med Josefsson.

Det har rört på sig en del i Hästen under säsongen. Det började med att klubben bröt kontraktet med Marcus Fornell innan de hämtade William Wiå från Djurgårdens J20.

Daniel Josefssons blev klar under helgen och i samband med matchen mot Södertälje gick Hästen ut med att stärker med

Mattias Beck.

En rutinerad forward som Leif Strömberg gillar.

– Han är en Josefsson-typ fast han är forward. Vältränad och en "committad" person. Vi tycker att det är en poängspelare. Jag pratade med honom innan matchen och sa att du behöver inte visa någonting för mig. Jag vet var jag har dig, säger Vita Hästen-coachen.

Som räknar med att ha Beck på plats i Himmelstalundshallen för träning redan idag (torsdag) och att Västerås-förvärvet debuterar borta mot Pantern på fredag.

Christopher Fish spelade tillsammans med Beck i Mora.

– Jag var bara där 15 matcher men intrycket är att det är en kanonspelare. Etablerad. Det känns som ett klokt val. Han kan mer än vad han fått ut i Västerås, säger Fish.