LÄS OCKSÅ: Vinst och hållen nolla för Vita Hästen

3–0 slutade alltså mötet mellan Vita Hästen och Södertälje som spelades i Åkers Styckebruk några mil utanför kringelstaden. Målskyttet inleddes av nyförvärvet från Västervik, Christopher Fish, och avslutades av de två egna produkterna Marcus Eriksson och Arvid Degerstedt.

– Jag är belåten med att vi hamnar i massa olika matchsituationer. Vi gör mycket bra där ute. Det är mycket vi kan göra bättre för den delen. Men vi är det starkare laget och är värda att vinna. Det var lite annorlunda förutsättningar sen sist, säger tränaren Leif Strömberg och lägger till:

– Kanske att vårt spel med pucken under full kontroll var lite ovårdat. Vi hade kanske lite för mycket turnovers och föder Södertäljes spelvändningar lite i onödan. Vi har bättre kontroll i andra perioden. Sedan ligger SSK i lite högre utgångspositioner och försöker checka oss. Men jag tycker att vi hanterar det bra. Det här var en bra genomkörare.

Vad tänker du framför allt på att ni kan förbättra framöver?

– När vi väl vinner puck i hemgångar så har vi stundom ett väldigt bra spel med pucken. Men ibland också lite slarvigt och naivt. Det är dock också viktigt att vilja vara kreativ när man har pucken, så det är något vi måste bejaka. Ett lite renare passningsspel vill vi ha, då kan vi komma med högre fart. För när vi gör det spelar vi riktigt bra hockey stundtals.

Marcus Hellgren Smed stod i mål hela matchen och gjorde det bra. Viktor Kokman kommer att vakta kassen i nästa träningsmatch borta mot Karlskoga på tisdag.