Viktor Kokman stannade och Pontus Sjögren lämnade. Det gav en målvaktsplats kvar att fylla för Vita Hästen i lagbygget.

Under tisdagen offentliggjorde klubben vem som tar den posten: Marcus Hellgren Smed.

Hellgren Smed spelade den gångna säsongen i Borlänge som han, efter fint målvaktsspel, var med och förde till kvalserien där laget slutade femma. 24-åringen har ett knippe säsonger i hockeyettan bakom sig, men har av många setts som mogen att ta klivet upp.

Leif Strömberg håvade in honom till Vita Hästen.

– Det har figurerat att antal målvakter, men Marcus känns otroligt spännande. Han gjorde en riktigt bra säsong med Borlänge och "Grizzly" har goda vitsord att säga om honom, säger Leif Strömberg.

Hellgren Smed har noll allsvenska matcher på sitt cv, Kokman har 29 stycken, varav 15 den gångna säsongen och 14 stycken 2013/2014.

– Båda två är redo att stå 30 matcher var om du förstår vad jag menar. De kommer att sporra varandra, det är två äregiriga killar som är fullt kapabla på den här nivån, säger Strömberg och lägger till:

– Att båda är unga oroar mig inte. När jag hade Karlskoga hade vi "Grizzly" som var 20 och Micke Andersson som var 18. I Södertälje hade jag Jhonas Enroth som var 18 år och i Leksand var det Jocke Eriksson i kassen som var förstaårssenior. Det är kul att ha unga, ambitiösa killar som tränar stenhårt varje dag för att bli bättre.

Sporten fick även tag på Marcus Hellgren Smed som berättar varför han fastnade för Vita Hästen.

– Det var ganska mycket intresse från allsvenskan. Vita Hästen kändes bäst med upplägget och allt runt omkring. Jag tror att det är bästa klubben för mig i serien för att fortsätta utvecklas, säger Hellgren Smed.

Han har en sak gemensamt med Kokman: båda har varit med och nått kvalserien med Borlänge.

– Jag känner Viktor lite sedan tidigare. Vi kommer att sparra varandra vilket är otroligt viktigt som målvakter. Både för oss själv och för laget, säger Marcus som är ödmjuk inför sin allsvenska chans:

– Det är många riktigt bra målvakter som redan finns i serien, och många bra målvakter runt om i Europa som vill spela där. Jag är tacksam över min chans och ska göra allt för att ta vara på den.

Hellgren Smed avslutar:

– Jag vill poängtera att jag önskar Borlänge stort lycka till i framtiden. Klubben har betytt mycket för min utveckling och jag tror att de spelar i allsvenskan snart.