24-åringen kom från två säsonger i Karlskoga till Vita Hästen och har börjat plocka in poäng för sitt nya lag.

– Jag trivs bra, börjar bli lite varm i kläderna. Jag missade lite i början men har fått in lite puck på slutet, det har lyft självförtroendet, säger han inför det ganska svåra bortamötet mot Karlskoga.

En speciell atmosfär.

Bruksort, fredagskväll.

En del taggar utåt, i alla fall är den förväntade attityden sådan.

– Jag har svårt att se att de är så tuffa. Det beror väl på att jag känner dem. Jag vet inte om de är så jättefula heller egentligen. De vill nog gärna att omgivningen ska se dem som ett lag som kör på och dunkar mycket puck och spelar hårt på hemmaplan. Men det får man vara med på, säger Rommel inför återbesöket i Nobelhallen.

Lagen möttes under försäsongen.

Nu är det allvar.

Kommer det bli mycket "trashtalk"?

– Det finns väl någon som försöker med det. Nu kommer man få höra lite mer på en själv. Men det är bara kul, jag brukar bara gynnas av det själv. Taggar lite extra, säger Henrik.

Har du sett deras matcher och sett någon skillnad i spelet sedan du lämnade?

– Ja, en del. De spelar ganska likt mot tidigare. De har dock nya tränare och vill väl spela lite annorlunda, men jag tycker deras sätt att spela är rätt så likt mot tidigare år.

Två säsonger blev det för Henrik Rommel som när han spelade i Karlskoga ofta producerade poäng mot Vita Hästen. Det första året blev lyckat, SHL-kval. Den senaste säsongen gick tyngre för laget som kämpade sig för att klara sig kvar i hockeyallsvenskan.

Rommel anser att det egna spelet betyder mer om det kommer finnas några poäng med i spelarbussen från Karlskoga till söndagens derby hemma mot Västervik.

– Vi har blivit extremt straffade under en period nu. Men vi har pucktapp i fler lägen och det måste vi jobba med. Det handlar om att vara noggrann oavsett om det är träning eller sista minuten i matchen. Gör du rätt så undviker man sådana misstag, säger Rommel inför återtåget till Karlskoga.

I Vita Hästens dress.