C More-experten tänker så här kring Vita Hästen säsong hittills:

– Jag tycker att det är väntat att Hästen har haft problem. Jag tycker att de har kämpat på och gjort det ganska bra sett till förväntningarna, säger Mike Helber.

Vita Hästens trupp på papperet var inget som fick Mike Helber att få gåshud när den var färdigställd.

– Det är en tunn trupp. En kille som Christopher Fish gillar jag, både som spelare och person. Men det är ingen topp sex-spelare i ett lag som ska vara högt uppe i allsvenskan, om jag ska ta ett exempel. Fish är då en spelare för en tredje- eller fjärdekedja, säger Mike Helber.

– Sedan vill Leif Strömberg spela ett visst spel. Marcus Eriksson är en skicklig spelare, men jag tror inte han är rätt man att leda ett lag med Leif Strömberg som tränare.

Eriksson och Jesper Samuelsson har varit ledande spelare väldigt länge i Hästen och gjort det bra, kan Hästen bli ett topplag i allsvenskan med dem som toppspelare eller behövs det få in något nytt högst upp i hierarkin?

– Det är två ikoner som har gjort massor för Hästen och fortfarande är bra. Men jag tror att de skulle göra sig bättre i en andrakedja.

Är det rätt att spela med Eriksson och Samuelsson i boxplay?

– Egentligen hade det varit bättre om de var mer utvilade till powerplay och fem mot fem. Men jag tror att det där helt enkelt har att göra med att det inte finns några andra spelare i truppen som är tillräckligt bra i boxplay. Marcus och Jesper måste spela. Det är ju två smarta spelare.

Mike Helber pekar på den nya regeln – som gör att de allsvenska klubbarna bara får låna in tre spelare per säsong – var till Vita Hästens nackdel. Detta då Hästens spelarbudget är låg.

– Jag betvivlar inte karaktären på Hästens spelare, inte heller träningsviljan. Det är så att kvalitén som krävs inte finns, säger Helber.

Vad tror du om lagets chanser att överleva en kvalserie?

– Det kommer att bli rafflande. Tio omgångar med dramatik. Lagen som kommer från ettan kommer att swisha in och spela med stort självförtroende.